Imprimare

Specialisti romani si straini vor participa la Congresul Societatii Romane de Hipertensiune, in septembrie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 80 de speakeri nationali si internationali, dintre care 53 de profesionisti romani si 30 de reprezentanti ai cardiologiei internationale, si-au anuntat prezenta la Congresul Societatii Romane de Hipertensiune, care se va desfasura in perioada 18-20 septembrie la Bucuresti, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa al SRH, tema principala a Congresului Societatii Romane de Hipertensiune este “Certitudini si dileme in hipertensiunea arteriala”, in cadrul evenimentului urmand a fi dezbatute subiecte de maxima importanta pentru profesionistii romani implicati in managementul hipertensiunii arteriale, care vor afla mai multe informatii despre genetica in hipertensiunea arteriala sau despre terapiile novatoare pentru aceasta afectiune.

“Hipertensiunea arteriala este o boala frecventa si extrem de complexa. Rezultatele studiului epidemiologic SEPHAR arata ca 40% din populatia Romaniei are hipertensiune arteriala. Acest lucru inseamna ca 4 din 10 persoane care au varsta intre 18 si 80 de ani sunt hipertensivi. Este posibil ca numarul persoanelor hipertensive sa fie chiar mai mare decat numarul persoanelor existente in evidenta medicilor si de aceea este deosebit de important ca noi toti sa facem tot ce ne sta in putinta sa imbunatatim rata de diagnosticare. Acesta este si unul dintre obiectivele Congresului Societatii Romane de Hipertensiune, pe care cu totii il asteptam cu entuziasm”, a declarat prof. dr. Maria Dorobantu, presedintele Societatii Romane de Hipertensiune.

Structura Congresului cuprinde 16 sesiuni stiintifice, cinci workshop-uri, dintre care unul este dedicat exclusiv asistentelor medicale, fiind creditat de Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, doua sesiuni de prezentari orale, o sesiune dedicata medicilor rezidenti si doua sesiuni de postere.

Vor avea loc si doua simpozioane comune cu Societatea Europeana de Hipertensiune si Societatea Europeana de Cardiologie. O alta noutate o reprezinta organizarea in cadrul Congresului a mesei rotunde a tarilor balcanice privind prevalenta si controlul hipertensiunii arteriale, arata sursa citata.

Congresul Societatii Romane de Hipertensiune ofera participantilor o dubla creditare: EMC (16 credite) si EBAC (14 credite). Manifestarea se va desfasura sub auspiciile Societatii Europene de Hipertensiune, ale Academiei de Stiinte Medicale si ale Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Specialisti-romani-si-straini-vor-participa-la-Congresul-Societatii-Romane-de-Hipertensiune_-in-septembrie_20174/

lauff lautf laurf