Imprimare

Febra dengue din Japonia: 22 de infectari, in decursul a catorva zile

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Autoritatile nipone au anuntat luni ca parcul Yoyogi din capitala Tokyo este focarul celor 22 de infectari cu febra dengue inregistrate in ultimele zile in Japonia. Este vorba de primele cazuri ale acestei boli, contractate in interiorul tarii din 1945, conform Agerpres.

Institutul nipon de epidemiologie a confirmat luni (n.r. 1 septembrie) alte 19 infectari, care se adauga celorlalte 3 cazuri de persoane infectate cu acest virus și spitalizate saptamana trecuta, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului Sanatatii.

Toate persoanele infectate au in comun faptul ca au trecut prin parcul Yoyogi din districtul Shibuya, unul dintre cele mai frumoase din Tokyo.

"Infectarile au fost provocate de intepaturile tantarilor din parcul Yoyogi. Tantarii nu se deplaseaza pe distante mari, astfel incat nu consideram ca virusul se va extinde la scara mare", a precizat purtatorul de cuvant al MS japonez.

Autoritatile nipone au stropit cu circa 800 de litri de insecticid zonele umede ale parcului unde se reproduc tantarii. Deși in fiecare an se inregistreaza circa 200 de cazuri de japonezi infectati cu aceasta boala in timpul calatoriilor in strainatate, in circa 70 de ani nu s-a inregistrat niciun caz de infectare pe plan local.

Punerea la punct a unui vaccin impotriva bolii este complexa deoarece exista patru tipuri de virus care provoaca febra Dengue. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, "simptomele merg de la un sindrom febril usor la febra puternica", insotita de "cefalee puternica si dureri retro-orbitale, musculare si articulare".

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Febra-dengue-din-Japonia_-22-de-infectari_-in-decursul-a-catorva-zile_20181/

lauff lautf laurf