Imprimare

Lista medicamentelor de care beneficiaza asiguratii s-ar putea actualiza la sase luni

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Senatorii au adoptat marti o propunere legislativa care prevede ca lista medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, sa se actualizeze o data la sase luni, potrivit Agerpres. Actul normativ a fost initiat de mai multi senatori si deputati, iar forma initiala a fost modificata prin amendamente.

Unul dintre acestea prevede ca "lista cu medicamente de care beneficiaza asiguratii cu sau fara contributie personala se elaboreaza de catre Ministerul Sanatatii Publice si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, cu consultarea Colegiului Farmacistilor din Romania, se actualizeaza o data la sase luni si se aproba prin hotarare de Guvern".

Un alt amendament viza titlul care s-a modificat din "Lege privind modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii" in "Propunere legislativa pentru modificarea alin. (1) al art. 232 din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii".

Senatul este prima Camera legislativa sesizata, raportul Comisiei pentru sanatate publica cu amendamente a primit 91 de voturi "pentru" si doua abtineri, iar propunerea legislativa 86 voturi "pentru", inregistrandu-se si o abtinere.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Lista-medicamentelor-de-care-beneficiaza-asiguratii-s-ar-putea-actualiza-la-sase-luni_20205/

lauff lautf laurf