Imprimare

Bustul profesorului Alexandru Pesamosca, dezvelit la Spitalul 'Marie Curie'

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Bustul reputatului chirurg Alexandru Pesamosca, denumit de pacienti si colegi 'Ingerul copiilor', a fost dezvelit miercuri la Spitalul 'Marie Sklodowska-Curie', cu prilejul comemorarii a trei ani de cand profesorul a trecut in nefiinta, anunta agerpres.

'Prin acest gest, colectivul din spitalul caruia s-a dedicat cu atâta daruire si profesionalism, primarul sectorului 4, dar si intreaga comunitate locala, colegi, fosti pacienti si toti cei care au apreciat o viata pusa in slujba salvarii altor vieti au dorit sa prezinte un omagiu celui care si-a innobilat meseria cu rezultatele sale, contribuind decisiv la recunoasterea in plan national si international a performantelor profesionale ale medicilor români', se arata intr-un comunicat transmis de Primaria Sectorului 4.

Vreme de o jumatate de secol, acest' Dumnezeu in halat', cum obisnuia sa i se mai spuna profesorului Pesamosca, a facut circa 50.000 de operatii, salvând de la infirmitate pe viata sau de la moarte mii de copii, inclusiv pe cei considerati fara speranta si inoperabili de catre ceilalti medici.

Multe dintre interventiile profesorului au fost premiere mondiale, ajungând sa-si dedice intreaga viata actului medical si copiilor bolnavi de la Spitalul 'Marie Sklodowska-Curie', se arata in comunicat.

'si-a dedicat viata copiilor bolnavi, confundându-si propria existenta cu salvarea acestora. Memoria acestui Om - salvator de vieti, a meritat si merita tot respectul si pretuirea noastra', a afirmat primarul Cristian Popescu-Piedone, care a participat la dezvelirea bustului.

Bustul a fost realizat de sculptorul Constantin Sinescu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Bustul-profesorului-Alexandru-Pesamosca_-dezvelit-la-Spitalul-_Marie-Curie__20210/

lauff lautf laurf