Imprimare

Uniunea Europeana sprijina cu 5 milioane de euro misiunea Uniunii Africane impotriva Ebola

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Comisia Europeana va oferi 5 milioane de euro proaspat createi misiuni a Uniunii Africane (UA) "Support to Ebola Outbreak in West-Africa" (ASEOWA) ce se va alatura eforturilor de a tine sub control propagarea maladiei in regiune, a anuntat Uniunea Europeana, potrivit Agepres.

Anuntul UE a fost facut in capitala etiopiana Addis Abeba cu ocazia unei reuniuni a Grupului Partenerilor UA consacrata epidemiei de Ebola, potrivit comunicatului, citat de agentia Xinhua.

Comisarul european pentru dezvoltare, Andris Piebalgs (foto), a spus: "Salutam noua misiune a UA si ii vom sprijini pe deplin activitatea. UE sta alaturi de partenerii nostri africani - cu totii trebuie sa cooperam indeaproape in lupta impotriva acestei boli mortale. Finantarea de astazi face parte din contributia noastra in favoarea unui raspuns international puternic si coordonat".

In ceea ce o priveste, comisarul european pentru cooperarea internationala, ajutorul umanitar si situatii de criza Kristalina Gheorghieva a remarcat: "criza continua sa se agraveze, in conditiile in care numarul cazurilor de Ebola creste chiar si in locurile unde boala se afla sub control'. "Trebuie sa ne unim fortele pentru a lupta impotriva acestei epidemii mortale', a subliniat ea.

ASEOWA ar urma sa aiba o durata de viata de sase luni, cu sediul in Liberia si un personal de minim 100 de oameni, conform comunicatului citat, iar rolul sau va fi de a acorda consiliere structurilor de coordonare impotriva Ebola din tarile afectate si sa se implice in operatiuni comune cu acestea.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Uniunea-Europeana-sprijina-cu-5-milioane-de-euro-misiunea-Uniunii-Africane-impotriva-Ebola_20206/

lauff lautf laurf