Imprimare

Sistemul de urgenta romanesc ar putea fi copiat de Palestina

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ambasadorul Statului Palestina in Romania, Ahmad Aqel, a declarat ca tara sa incearca sa copieze succesul sistemului de urgenta din Romania, scrie Agerpres.

In cadrul unui discurs sustinut la receptia de ramas bun, Ahmad Aqel a afirmat ca a avut o cooperare buna cu institutiile romanesti, dand ca exemplu cooperarea in zona sistemului de urgenta.

"Avem un exemplu de cooperare. Incercam sa copiem succesul sistemului de urgenta din Romania. Pentru aceasta am instruit doctori de-ai nostri care au venit aici pentru sase luni. Acum avem 30 de ingineri in aviatie civila, sunt aici la Academie, in Romania. (...) Continuand cooperarea am putea copia sistemul de urgenta din Romania", a spus diplomatul palestinian.

Prezent la eveniment, secretarul de stat, in Ministerul de Interne, Raed Arafat a aratat, la randul sau, ca in domeniul in care activeaza a avut o cooperare fructuoasa cu Ambasada Palestinei, prin pregatirea de cadre medicale din Palestina - doctori, asistente - dar si pompieri in institutiile romanesti de invatamant.

Ahmad Aqel a declarat ca, mandatul sau la Bucuresti apropiindu-se de sfarsit, va merge la Bagdad pentru a prelua mandatul de ambasador in Irak.

"Chiar daca am de ales sa merg in alte locuri, insist sa merg la Bagdad, desi stiu ca situatia de securitate este foarte grea, dar sunt sigur ca este datoria mea de palestinian sa fiu in Irak in acest moment, cand sunt foarte multe schimbari acolo, pentru a avea relatii foarte bune cu poporul irakian, pentru ca Irak a sprijinit mereu palestinienii", a subliniat diplomatul.

La receptia de ramas bun au mai fost prezenti, printre altii, decanul Corpului Diplomatic, monseniorul Francisco Javier Lozano, secretarul de stat pentru afaceri globale, Carmen Burlacu, ambasadori si alti membri ai Corpului Diplomatic.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sistemul-de-urgenta-romanesc-ar-putea-fi-copiat-de-Palestina_20215/

lauff lautf laurf