Imprimare

Crucea Rosie organizeaza a doua editie a evenimentului 'Noapte alba pentru Zile Negre'

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Crucea Rosie Romana organizeaza sambata, 13 septembrie, in Parcul Lumea Copiilor din Bucuresti cea de-a doua editie a evenimentului "Noapte alba pentru Zile Negre" - o simulare de tabara de dezastre avand ca obiectiv constientizarea populatiei cu privire la importanta interventiei in caz de dezastre, scrie Agerpres.

"«Tabara de dezastre - Noapte alba pentru zile negre» face parte din Programul de Prevenire si Interventie in caz de dezastre ce isi propune sa realizeze o simulare a unei situatii reale de calamitate. Crucea Rosie invita toti doritorii sa experimenteze sentimentele pe care le traiesc persoanele aflate in situatii de dezastre. Ceea ce percepem noi ca fiind frumos sau placut intr-o zi obisnuita - o seara petrecuta sub cerul instelat sau un foc de tabara - este un cosmar pentru o persoana afectata de un dezastru sau calamitate naturala. «Tabara de dezastre» va invita sa experimentati o altfel de realitate: cea a persoanelor sinistrate. Participantii au ocazia de a empatiza cu acestea si de a petrece o noapte sub cerul liber, asemenea victimelor dezastrelor naturale", se arata intr-un comunicat de presa al Crucii Rosii.

Cei prezenti vor putea lua cina intr-un cort de campanie, vor putea participa la ateliere si proiectii de filme si vor putea dormi in corturile dedicate acestui tip de actiuni ale Crucii Rosii.

La ora 16,30, presedintele Crucii Rosii Romane, Mihaela Geoana, va gazdui la Tabara de Dezastre persoane publice, voluntari ai Crucii Rosii, care vor participa la demonstratiile de interventie in situatie de dezastru. Printre acestia se vor numara: Cristian Popescu Piedone - primarul Sectorului 4, Margareta Paslaru, Amalia Nastase, Marcel Pavel si multi altii.

In timpul zilei, in intervalul 15,00-19,00, Tabara Crucii Rosii este deschisa pentru vizitatori. Acestia vor beneficia de ateliere de pregatire pentru interventii in situatii de urgenta, demonstratii de prim ajutor si demonstratii de functionare a motopompelor de potabilizare a apei. Pentru copii sunt organizate ateliere de prim ajutor, ateliere de creatie si jocuri. Fiecare vizitator va beneficia de un tur organizat al taberei si, la sfarsitul acestuia, cei care doresc vor putea face o donatie pentru victimele dezastrelor naturale din Romania.

Incepand cu ora 20,00, cele aproximativ 100 de persoane care s-au inscris pe pagina de Facebook a Crucii Rosii si care au optat sa doarma in Tabara de Dezastre a Crucii Rosii vor beneficia de un program special de ateliere interactive de informare si constientizare.

"Crucea Rosie este singura organizatie umanitara abilitata prin lege pentru a interveni in cazul unui dezastru (catastrofa naturala, razboi etc.), in calitate de auxiliar al institutiilor statului, aceasta reprezentand totodata misiunea Miscarii Internationale de Cruce si Semiluna Rosie. Fondurile stranse de Crucea Rosie prin aceasta actiune vor face posibila interventia si asigurarea primului ajutor catre populatie in cazul unei catastrofe", se mai arata in comunicatul de presa.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Crucea-Rosie-organizeaza-a-doua-editie-a-evenimentului-_Noapte-alba-pentru-Zile-Negre__20214/

lauff lautf laurf