Imprimare

Peste doua sute de asistenti medicali, reuniti intr-o conferinta nationala, la Alba Iulia

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste doua sute de asistenti medicali din intreaga tara participa, timp de doua zile, la Alba Iulia, la cea de-a XII-a Conferinta Nationala a Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR), derulata sub genericul 'De la profesionalism la excelenta, asistentii medicali isi redefinesc identitatea', scrie Agerpres.

Organizat de Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, evenimentul, care a debutat joi la Casa de Cultura a Studentilor, aduce in dezbatere modalitatile cele mai eficiente de dezvoltare a profesiei de asistent medical si moasa, prin adoptarea modelelor de excelenta in practica profesionala, a modelelor de bune practici manageriale, precum si prin alinierea la noi tendinte in educatia continua a asistentilor medicali sau prin implicarea in proiecte de cercetare.

Printre lucrarile prezentate joi s-au numarat cele referitoare la 'Protejarea asistentilor medicali din oncologie si hematologie', 'Un deziderat necesar - competenta in neurofiziologie a asistentilor medicali', 'Rolul asistentului medical in cercetarea medicala', 'Particularitati de ingrijire in ATI a pacientului varstnic' si 'Rolul asistentului medical in cresterea aderentei terapiei la pacientii cu infectie HIV/SIDA'.

Conferinta se desfasoara pe mai multe sesiuni, respectiv 'Cercetare', 'Educatie - Tendinte, Provocari', 'Management - Modele de bune practici'. Dezvoltarea profesiilor de asistent medical generalist, de moasa, de asistent medical' si 'Practica profesionala'.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-doua-sute-de-asistenti-medicali_-reuniti-intr-o-conferinta-nationala_-la-Alba-Iulia_20213/

lauff lautf laurf