Imprimare

Ministerul Sanatatii va suplimenta bugetul pentru serviciile de ambulanta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii va aloca fonduri suplimentare pentru serviciile de ambulanta la rectificarea bugetara din aceasta toamna.

Sumele vor fi distribuite pentru investitii in infrastructura, reparatii parc auto, dar si pentru deblocarea de posturi si pentru promovarea pesonalului deja existent pe posturi”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, care a participat astazi la lucrarile stiintifice ale celei de-a XV-a editie a Conferintei Nationale de Medicina de Urgenta, de la Poiana Brasov, desfasurate in perioada 11-14 septembrie.

In cadrul evenimentului, ministrul Sanatatii a mai spus ca are incredere in serviciile de ambulanta si colaboreaza foarte bine cu sistemul integrat al acestora.

„Cunosc serviciile de ambulanta atat ca pacient, cat si ca profesionist in sistem. Respect aceasta specialitate si cred ca avem la ora aceasta cel mai performant serviciu din domeniu”, a declarat Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Ministerul Sanatatii a aprobat anul acesta scoaterea la concurs a peste 160 de posturi in cadrul serviciilor de ambulanta la nivel national, iar procesul este continuu.

Banicioiu a precizat ca la rectificarea bugetara vor fi alocati bani si pentru reparatia masinilor existente in parcul serviciilor de ambulanta, intrucat unele se afla in stare buna de functionare si necesita doar mici reparatii, scrie Mediafax.

Potrivit Comisiei de urgenta, pentru rectificarea bugetara au fost solicitate aproximativ noua milioane de lei, suma care prevede atat deblocarea posturilor, reparatiile din parcurile auto, investitiile in infrastructura, reparatii si consolidari, dar si promovarea personalului.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ministerul-Sanatatii-va-suplimenta-bugetul-pentru-serviciile-de-ambulanta_20218/

lauff lautf laurf