Imprimare

Peste 800 de medici stomatologi au participat la Congresul Comun de Stomatologie, editia 2014

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 800 de medici stomatologi au participat la Congresul Comun de Stomatologie SRS GAO UTM, care a avut loc in perioada 11-13 septembrie, evenimentul fiind organizat de Societatea Romana de Stomatologie in colaborare cu Societatile partenere si cu Universitatea "Titu Maiorescu" din Bucuresti.

Tema principala a congresului a fost "Interactiuni medicale moderne in practica specialitatilor stomatologice", manifestarea fiind prezidata de prof. dr. Emilian Hutu, presedintele Societatii Romane de Stomatologie.

Un element de noutate bine primit in randul participantilor a fost lucrarea "Manifestari parodontale ale patologiei ortodontice la copii". Cazul prezentat a ilustrat importanta eliminarii ortodontice a contactului traumatic, in faze incipiente ale patologiei parodontale, inaintea aparitiei afectarii osoase la nivelul dintelui interesat, pentru a obtine restabilirea completa a sanatatii parodontale.

Participantii au primit certificate cu credite EMC. De asemenea, medicii au beneficiat de un abonament gratuit la Revista Romana de Stomatologie – revista Oficiala a Societatii Romane de Stomatologie, care le confera 10 credite EMC, credite suplimentare congresului.

In cadrul conferintei au avut loc si o serie de simpozioane cu teme precum: reconstructia adeziva in situatii clinice complexe in practica cotidiana; verificarea prin cefalometrie a corectitudinii redimensionarii verticale la protezarea totala sau ingrijirea (managementul) tulburarilor temporomandibulare si contextul antropologic cultural.

Dintre personalitatile care au sustinut prezentari in cadrul evenimentului se numara: prof. dr. Gabriela Bancescu, prof. dr. Mircea Marian Buruian, prof. dr. Marian Vladimir Constantinescu, prof. dr. Jean-Marie Donsimoni, prof. dr. Norina Consuela Forna, prof. dr. Doina Ghergic, prof. dr. Emilian Hutu, prof. dr. Andrei Iliescu, prof. dr. Viorel Ibric - Cioranu, dar si alte personalitati importante din sfera medicala, mentionate in programul stiintific al evenimentului.

Pentru detalii despre eveniment, accesati site-ul Medica.ro.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-800-de-medici-stomatologi-au-participat-la-Congresul-Comun-de-Stomatologie_-editia-2014_20232/

lauff lautf laurf