Imprimare

VIDEO Protestele continua la Institutul Cantacuzino

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Aproximativ 50 de angajati de la Institutul Cantacuzino au protestat si astazi, 16 septembrie, in fata institutiei, cerand demisia directorului Radu Iordachel. Ei sunt nemultumiti din cauza intarzierii platii salariilor care ar fi trebuit sa se faca inca din 12 septembrie.

„Domnul director nu ne-a dat niciun raspuns. Noi i-am cerut demisia inca de ieri (n.r. 15 septembrie). Nu pleaca, pentru ca a mai fost demis de doua ori. Au fost niste procese pe care le-au castigat”, a spus un angajat al Institutului.

Ministerul Sanatatii a infiintat o comisie interministeriala cu privire la situatia de la Institutul Cantacuzino. Totodata, directorul unitatii are stabilita o intalnire, la Guvern, cu ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, pentru a discuta problemele Institutului.

Angajatii sunt nemultumiti nu doar de neplata salariilor, ci si din cauza stagnarii productiei de vaccinuri din Institut. „Din faptul ca noi nu lucram, ca nu facem nimic, s-a ajuns la situatia din ziua de astazi, cand nu sunt bani si sunt datorii foarte mari. Si se tot inchid (n.r. productiile la diferitele vaccinuri) ca sa se aduca din afara, pe comisioane foarte mari. (...) De ce sa facem noi un vaccin bun, de calitate buna, care a facut bine atatia zeci de ani copiilor nostri, cand putem sa aducem din afara ce vor ei sa ne dea, de calitate indoielnica, punandu-le viata in pericol oamenilor din tara”, a explicat o angajata.

„In cazul unor pandemii, in cazul unor lucruri grave pentru sanatatea noastra, a romanilor, nu se vor gasi (n.r. vaccinuri). Acum s-a adus BCG-ul din afara, de la unguri, si a dat atatea rezultate proaste la copiii de cateva zile, au facut ganglioni, au avut probleme mari si al nostru sta inchis”, a mai spus o alta protestatara.

Totodata, angajatii sunt revoltati din cauza directorilor care "se rotesc" in aceeasi functie de ani de zile. „Nu avem cum sa intram in somaj. Nici somaj, nici dati afara si fara salarii. Avem aceiasi directori care se rotesc. Nu exista nicio institutie in lumea asta care are acelasi director repus de patru ori. (...) Sa ne dea in somaj, sa plecam, ca nu avem darile platite la stat”, a mai spus unul dintre protestatari.

Conform vicepresedintelui de sindicat de la Institutul Cantacuzino, Monica Balteanu, salariile vor fi primite de catre angajati treptat.

Cei de la Institutul Cantacuzino au inceput sa protesteze ieri, 15 septembrie, motivul fiind intarzierea platii salariilor. Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, spunea ca ar putea cere demisia directorului Institutului, Radu Iordachel, daca situatia salariilor nu se rezolva.
 

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/VIDEO-Protestele-continua-la-Institutul-Cantacuzino_20231/

lauff lautf laurf