Imprimare

Ministerul Sanatatii, amendat cu doua mii de lei de Consiliul pentru Combaterea Discriminarii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii (MS) a fost amendat cu 2.000 de lei de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) pentru ca nu a reglementat dreptul persoanelor cu deficiente de auz de a avea permis de conducere, scrie Mediafax.

Presedintele CNCD, Csaba Asztalos, a precizat ca Ordinul ministrului Sanatatii nr. 1162/2010 lasa loc de interpretari in ceea ce priveste compatibilitatea persoanelor cu deficiente auditive cu calitatea de conducator auto si spitalele sunt cele care decid in privinta eliberarii avizului medical pentru aceste persoane care vor sa obtina carnetul de sofer.

Din aceasta cauza, Ministerul Sanatatii a primit anul trecut avertisment de la CNCD, cu recomandarea sa fie elaborat un nou ordin care sa prevada care persoane hipoacuzice au dreptul sa obtina avizul medical pentru permisul de conducere, in functie de severitatea deficientei.

Intrucat, MS nu a elaborat respectivul ordin, CNCD l-a sanctionat pentru discriminarea hipoacuzicilor cu amenda de 2.000 de lei.

Hotararea CNCD a fost luata cu unanimitate de voturi.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ministerul-Sanatatii_-amendat-cu-doua-mii-de-lei-de-Consiliul-pentru-Combaterea-Discriminarii_20239/

lauff lautf laurf