Imprimare

VIDEO Promisiunile de plata a salariilor intrerup protestele angajatilor de la Cantacuzino

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In urma protestelor angajatilor de la Institutul Cantacuzino, nemultumiti de intarzierea platii salariilor, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu s-a intalnit la discutii impreuna cu managerul Radu Iordachel, si cu sindicalistii Institutului pentru gasirea de solutii la problemele aparute.

Plata salariilor angajatilor de la I. Cantacuzino se va face pana vineri, 19 septembrie, integral, conform autoritatilor.

„Am gasit solutii de plata salariilor (n.r. angajatilor Institutului Cantacuzino). Managerul va plati in doua zile salariile restante”, a declarat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Alin Tucmeanu.

Comisia interministeriala responsabila se va reuni si vineri, 19 septembrie, pentru a asculta propunerile managerului Radu Iordachel cu privire la redresarea si relansarea Institutului Cantacuzino.

„Urmeaza ca pana vineri, in cel mai scurt timp, sa realizam impreuna un plan de redresare si de relansare a Institutului, care va fi supusa analizei comisiei interministeriale si pornind de aici avem toate sperantele ca se vor gasi solutii pentru redresarea institutului”, a explicat managerul Institutului, Radu Iordachel.

Conform aceleasi surse, Institutul are datorii de 20 de milioane de lei. Secretarul de stat Alin Tucmeanu sustine ca managementul defectuos de la Institut a dus la aceasta situatie.

„Eu sustin in continuare ca este un management defectuos si sustin in continuare ca ar trebui sa plece (n.r. managerul Radu Iordachel)”, a explicat secretarul de stat in MS.

Reluarea productiei de vaccinuri la Institutul Cantacuzino, din 2015

Managerul institutiei, Radu Iordachel, a mai spus ca se doreste reluarea vaccinului antigripal din 2015, productia acestuia fiind intarziata din cauza problemelor pe care le-a avut vaccinul anul trecut. Totodata, directorul a explicat ca vrea sa dezvolte si productia de vaccin BCG, care mai are nevoie de autorizatii si de mici investitii.

Directorul a mai declarat ca ia in considerare demisia
doar daca nu se solutioneaza problemele, insa cel mai important aspect este „salvarea Institutului Cantacuzino”. El a spus ca nu se considera responsabil de situatia de la institut.

Angajatii Institutului vor sista greva

Angajatii Institutului Cantacuzino au facut greva pe 15 si 16 septembrie cerand plata salariilor si demisia managerului.

Declaratii ale principalilor actori dupa discutia de la Ministerul Sanatatii:

1. Secretarul de stat Alin Tucmeanu:

 

2. Managerul Institutului Cantacuzino, Radu Iordachel:
 

 

3. Sindicalistul Monica Balteanu:

 

 

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/VIDEO-Promisiunile-de-plata-a-salariilor-intrerup-protestele-angajatilor-de-la-Cantacuzino_20237/

lauff lautf laurf