Imprimare

Angajatii de la Cantacuzino nu si-au primit inca salariile promise. Managerul nu a fost demis

Adaugat in Stiri din domeniul medical

UPDATE: Angajatii Institutului Cantacuzino nu si-au primit inca salariile promise, urmand ca luni sa li se vireze restul banilor, a declarat secretarul de stat in MS Alin Tucmeanu, la iesitea de la intalnirea dintre comisia interministeriala si reprezentantii Institutului Cantacuzino.

Angajatii urmeaza sa mai primeasca luni, 22 septembrie, 27% din salariu.

Situatia de la Institut ramane sa fie discutata si sapamana viitoare, la intalnire urmand sa participe, in afara comisiei interministeriale deja formate si a reprezentantilor Institutului, si reprezentanti ai Ministerului Educatiei si Cercetarii.

Secretarul de stat in MS, Alin Tucmeanu, a spus la iesirea de la intalnirea de astazi ca inca cere demisia managerului Radu Iordachel.

Astazi, 19 septembrie, a avut loc intalnirea comisiei interministeriale cu reprezentantii Institutului Cantacuzino pentru discutarea relansarii institutului.

Comisia interministeriala cuprinde reprezentanti ai diferitelor ministere, precum: Ministerul Sanatatii, Ministerul Muncii, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Economiei sau Ministerul Fondurilor Europene.

Managerul de la Cantacuzino a trebuit sa vina in fata comisiei cu un plan pentru relansarea si reabilitarea Institutului.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii, respectiv ministrul Nicolae Banicioiu si secretarul de stat Alin Tucmeanu, au spus ca vor demiterea directorului institutului. Motivul pentru care MS cere demisia acestuia este 'managementul defectuos'. De cealalta parte, Radu Iordachel a declarat ca nu ia in considerare demisia decat in cazul in care planul de reabilitare a institutului nu va da roade.

La inceputul acestei saptamani, angajatii Institutului Cantacuzino au facut greva. Ei erau nemultumiti din cauza faptului ca nu si-aiu primit salariile si cereau demisia managerului Radu Iordachel. Totodata, ei mai vor relansarea productiei de vaccinuri de la Institut. 

Autor: Iuliana-Maria Vișan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Angajatii-de-la-Cantacuzino-nu-si-au-primit-inca-salariile-promise.-Managerul-nu-a-fost-demis_20244/

lauff lautf laurf