Imprimare

Cazurile critice neacoperite din fondurile de asigurari de sanatate pot fi finantate si de MS

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ingrijirea cazurilor critice, care nu poate fi acoperita din fondurile de la casele de asigurari de sanatate, va putea fi asigurata si cu sume din bugetul Ministerului Sanatatii, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea, informeaza Agerpres.

"Tot timpul apar cazuri critice, copii cu situatii deosebite, care necesita interventii urgente si care necesita costuri foarte mari. Contractele cu Casa de Sanatate nu au fost niciodata suficiente pentru a se acoperi toate aceste cereri. Nu credem ca prin aceasta modificare bugetul Ministerului Sanatatii va acoperi toate aceste cereri, dar dam posibilitatea ca, in plus fata de ceea ce acopera Casa de Sanatate, in situatii critice Ministerul Sanatatii sa poata, din bugetul propriu (...), finanta genul asta de situatii", a spus Dragnea, intr-o conferinta de presa la finalul sedintei de guvern.

El a aratat ca prin aceasta hotarare s-a mai creat o sursa bugetara pentru a finanta situatii medicale deosebite. Decizia se regaseste in ordonanta de urgenta privind stabilirea unor masuri financiare si pentru modificarea unor acte normative.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cazurile-critice-neacoperite-din-fondurile-de-asigurari-de-sanatate-pot-fi-finantate-si-de-MS_20247/

lauff lautf laurf