Imprimare

Cea mai mare comuna din Romania va avea un punct SMURD propriu

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Autoritatile primariei localitatii Floresti din judetul Cluj au semnat luni actele privind infiintarea in comuna a unui punct SMURD, scrie Agerpres.

Floresti, situat la marginea municipiului Cluj-Napoca, este, potrivit datelor de la ultimul recensamant, cea mai mare comuna din Romania. Comuna are o populatie de aproximativ 28.000 de locuitori.

Potrivit unui comunicat de presa, in vara acestui an a fost organizata licitatia pentru construirea punctului SMURD, la care au participat doua firme, ambele din Cluj-Napoca.

Firma castigatoare va investi, in proiect, suma de 1.195.052 lei fara TVA.

"Obiectivul este unul de importanta deosebita pentru locuitorii Florestiului. In primul rand acestia nu vor mai fi nevoiti sa astepte sosirea din Cluj-Napoca a unor echipaje de urgenta, in caz de incendiu sau probleme de sanatate ori alte aspecte urgente. Dupa finalizarea obiectivului, am discutat deja cu reprezentantii ISU, Remiza PSI va fi preluata de ISU Cluj si transformata intr-un Punct SMURD. Acesta este un nou pas spre asigurarea unor conditii cel putin decente de trai florestenilor. De asemenea, avem si alte proiecte demarate, pe care le vom anunta zilele viitoare. M-am luptat pentru ca din bugetul record pe acest an, 81,2 milioane lei, o mare parte, 55 milioane lei, sa mearga la Investitii. Iar acum rodul acestor eforturi incepe sa se vada", a spus primarul comunei Floresti, Horia Sulea.

Termenul de executie este de 12 luni de la data semnarii contractului. In ceea ce priveste datele tehnice, regimul de inaltime al constructiei este P+1, iar suprafata desfasurata utila totala este de 458 mp.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cea-mai-mare-comuna-din-Romania-va-avea-un-punct-SMURD-propriu_20246/

lauff lautf laurf