Imprimare

Romanii grav raniti in Bulgaria, transportati cu elicopterele SMURD la Spitalul Floreasca

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ultimii patru raniti grav din accidentul din Bulgaria au fost adusi, duminica, cu un elicopter SMURD si au fost internati la Spitalul de Urgenta Floreasca, alaturi de ceilalti doi adusi in cursul zilei de 21 septembrie, informeaza Agerpres.

Primul dintre cei sase raniti grav in urma accidentului din Bulgaria a fost adus, duminica, in jurul orei 13:00, cu un elicopter SMURD, pe stadionul Stefan cel Mare din Bucuresti. "Primul dintre cei sase raniti a sosit chiar acum cu un echipaj SMURD Craiova. Ranitul a suferit un traumatism cranio-cerebral grav", a declarat duminica secretarul de stat in MAI, Raed Arafat. Tot in cursul zile de ieri, a fost transportat un al doilea ranit, cu un alt elicopter.

In total s-au inregistrat 17 raniti din cele 27 de persoane aflate in autocar, dintre care sase, aflati in stare grava, au fost adusi cu elicopterul la Bucuresti si internati la Spitalul de Urgenta Floreasca, iar o persoana a decedat.

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism a multumit SMURD pentru viteza de reactie, pentru implicare si pentru transportul la Bucuresti a celor sase persoane ranite grav,dar si autoritatilor romane implicate in salvarea victimelor (reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe, Consulului roman din Bulgaria).

Autoritatile romane au trimis un autocar in Bulgaria pentru a aduce persoanele ramase, cele care au suferit rani mai putin grave urmand sa fie duse la Spitalul Municipal din Bucuresti.

Soferul autocarului nu a adaptat viteza la conditiile meteo

Un autocar cu pasageri romani care circula duminica, in jurul orei 05:00, de la Kusadasi spre Romania s-a rasturnat in pasul Republika din Bulgaria, intre localitatile Gurkovo si Veliko Tarnovo. Din primele informatii furnizate de reprezentantii autoritatilor bulgare, a rezultat ca autocarul nu a adaptat viteza la conditiile meteo si, intr-o curba, a pierdut controlul directiei de mers si s-a rasturnat.

Vicepremierul Gabriel Oprea a dispus formarea unui grup interministerial alcatuit din reprezentanti ai MAI si ai Ministerului Afacerilor Externe care sa gestioneze aceasta situatie. De asemenea, vicepremierul a dispus ca trei aeronave ale Inspectoratului General de Aviatie al MAI sa se deplaseze in Bulgaria pentru a aduce in tara persoanele ranite in accidentul din Bulgaria.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Romanii-grav-raniti-in-Bulgaria_-transportati-cu-elicopterele-SMURD-la-Spitalul-Floreasca_20245/

lauff lautf laurf