Imprimare

Crucea Rosie europeana si CE lanseaza o campanie pentru imbunatatirea pregatirii la dezastre

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Douasprezece societati nationale de Cruce Rosie din Europa, Comisia Europeana si Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie (FISCR) lanseaza o campanie pentru imbunatatirea pregatirii la dezastre si consolidarea rezilientei comunitatii, conform Agerpres.

Timp de 42 de zile, campania desfasurata de FISCR - Comisia Europeana va prezenta zilnic povestiri ale unor persoane reziliente prin intermediul mass-media, social, bloguri sau in direct.

"Jurnalul Rezilientei la Dezastre" va transmite povestiri privind modul in care comunitati din 24 de tari diferite se pregatesc pentru dezastre, cum ar fi construirea de adaposturi mai sigure in Haiti si Filipine, terasarea pentru evitarea eroziunii in Rwanda, efectuarea unor exercitii de evacuare in Bangladesh si plantarea unor gradini de legume in desertul Mauritaniei.

Jurnalul va arata importanta acestor realizari ale Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie in favoarea persoanelor vulnerabile cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene. Jurnalul este rezultatul unei colaborari cu castigatorii Premiului Peabody 2014 Mike Robbins de la Helios Design Labs (A Short History of the High Rase) si realizatorul de filme documentare Elaine Sheldon (Hollow Documentary).

Jurnalul Rezilientei la Dezastre este disponibil pe www.disaster-resilience.com.

"Dezastrele curma vieti si ruineaza proiectele de viitor, adeseori situatia oamenilor impovarati de saracie devine si mai grea. Datorita solidaritatii cetatenilor europeni, sprijinim oamenii sa se pregateasca si sa se adapteze inainte, in timpul si dupa producerea dezastrului, astfel incat sa se poata proteja singuri. Pregatirea salveaza vieti, dar este eficienta si din punct de vedere economic: fiecare euro investit in masurile luate pentru reducerea riscului la dezastre are un randament de patru pana la sapte ori", a spus comisarul UE pentru Cooperare Internationala, Ajutor Umanitar si Raspuns la Situatii de Criza, Kristalina Georgieva, potrivit unui comunicat de presa al Crucii Rosii Romane.

Conform sursei citate, in intreaga lume, finantarile UE faciliteaza activitatea FISCR in comunitatile expuse riscului - implicarea in reducerea riscului la dezastre si activitati de pregatire care ajuta la consolidarea rezilientei, reducerea pierderilor si imbunatatirea timpului de recuperare.

"Fiind integrati in comunitati si intelegand nevoile lor, putem anticipa problemele care pot aparea in timpul unei crize si putem dezvolta un raspuns eficient pentru protejarea vietii si a mijloacelor de existenta. Aceste actiuni trebuie sa fie sensibile fata de cultura si comunitate si, totodata, sa utilizeze optim resursele locale", a subliniat secretarul general FISCR, Elhadj As Sy, conform aceluiasi comunicat.

In ultimii 20 de ani, dezastrele au ucis 1,3 milioane de oameni si au afectat 4,4 miliarde provocand de asemenea pierderi economice majore. Pana in 2030, costurile anuale ale dezastrelor din punctul de vedere economic sunt estimate sa ajunga la 328 miliarde de euro.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Crucea-Rosie-europeana-si-CE-lanseaza-o-campanie-pentru-imbunatatirea-pregatirii-la-dezastre_20250/

lauff lautf laurf