Imprimare

Nicolae Banicioiu, prezent la Reuniunea informala a ministrilor sanatatii din UE

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, participa la Reuniunea informala a ministrilor sanatatii din UE (Consiliul EPSCO informal) care se desfasoara in aceste zile la Milano, Italia.

Printre elementele de pe agenda de lucru se regasesc subiecte importante, precum:

  • stilurile de viata si prevenirea cancerului;
  • inovarea medicala in beneficiul pacientilor, dar si ca stimul pentru sustenabilitate economica;
  • terapia durerii si ingrijirile paleative.

“Apreciem in mod deosebit temele incluse pe agenda Consiliului informal al ministrilor sanatatii. Temele reflecta o continuare a dezbaterilor strategice care au avut loc la Consiliul informal din aprilie, de la Atena, in contextul sustenabilitatii financiare a sistemelor de sanatate (inovarea medicala), dar, in acelasi timp, punctand teme de reflectie pentru provocarile curente ale sistemelor de sanatate (ingrijirile paliative si preventia cancerului)”, a spus ministrul Banicioiu cu ocazia participarii la Reuniune.

De asemenea, ministrul Sanatatii a participat la ceremonia de semnare a Acordului pentru achizitia comuna a UE de contra-masuri medicale (JPA) – vaccinuri pandemice si alte produse farmaceutice in legatura cu amenintarile tranfrontaliere grave de sanatate. Acest document creeaza cadrul legal pentru viitoare achizitii de vaccin pandemic si produse farmaceutice la nivel European.

Dupa reuniune, ministrul Sanatatii va efectua si o vizita la Policlinica San Donato, in cadrul programului de cooperare intre Ministerul Sanatatii din Romania si IRCCS Policlinica San Donato si Asociatia Bambini Cardiopatici nel Mondo privind dezvoltarea domeniului chirurgie cardiace pediatrice in Romania.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Nicolae-Banicioiu_-prezent-la-Reuniunea-informala-a-ministrilor-sanatatii-din-UE_20249/

lauff lautf laurf