Imprimare

Sindromul de oboseala cronica se resimte mai puternic in sezonul rece

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Specialistii atrag atentia ca toamna si la inceputul iernii sunt diagnosticate cele mai multe cazuri cu Sindrom de Oboseala Cronica (SOC). Desi aceasta boala este inca in curs de cercetare, studiile arata ca in lunile reci, in care apar racelile, cresc si cazurile de SOC.

Sindromul de Oboseala Cronica este o afectiune caracterizata prin oboseala intensa, ce persista mai mult de 6 luni, dificultati de concentrare, tulburari de memorie, insomnie, migrene depresie, sau alergii. Manifestarile sunt similare asteniei, afectiune prezenta in aceasta perioada sub forma asteniei de toamna.

In contextul stilului modern de viata, in care tot mai multi oameni au o alimentatie dezechilibrata, saraca in nutrienti, petrec multe ore la birou si nu practica sport, specialistii trag un semnal de alarma pentru luarea unor masuri care sa reduca riscul instalarii sindromului de oboseala cronica.

Cercetarile din ultimii 2 de ani arata ca deficienta de nutrienti din organism este una dintre...

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sindromul-de-oboseala-cronica-se-resimte-mai-puternic-in-sezonul-rece_20259/

lauff lautf laurf