Imprimare

Saptamana Inimii, o campanie de amploare in toata tara

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In perioada 28 septembrie - 5 octombrie 2014, este organizata Saptamana Inimii, campanie menita sa atraga atentia asupra riscurilor aparitiei bolilor cardiovasculare. Tot acum, se sarbatoreste si Ziua Mondiala a Inimii.

Saptamana Inimii, in Romania, este marcata prin diverse evenimente initiate de catre Fundatia Romana a Inimii si Societatea Romana de Cardiologie in parteneriat cu Forumul National de Preventie, Athletic CardioClub si Rotary District 2241.

Saptamana Inimii va debuta pe 28 septembrie 2014, cu Promenada Inimilor, in 35 de orase, precum Bucuresti, Constanta, Timisoara, Slobozia, Braila, Giurgiu, Alexandria sau Ploiesti unde vor avea loc campanii de informare in randul populatiei cu privire la preventia bolilor cardiovasculare.

Alte actiuni din Saptamana Inimii 2014:

• Crosul Inimii tale! - 28 septembrie
• Pedaleaza pentru inima ta – 28 septembrie
• Lansare campanie GO RED for Women la Congresul SRC – 2- 4 Octombrie, Sinaia
Cross ROACC – 3 octombrie, Sinaia
• Echipa a Fundatiei Romane a Inimii va participa la Bucharest International Marathon 2014, din 5 octombrie.

Campania de sarbatorire a Zilei Mondiale a Inimii este coordonata de Fundatia Romana a Inimii si sustinuta de Ministerul Sanatatii si isi propune sa informeze, sa constientizeze si sa faciliteze accesul la atitudinea sanatoasa – sub chemarea: “Noi ne-am pus inima la treaba! Tu ce faci?”.

"Aproximativ 150.000 de romani mor anual din cauza bolilor cardiovasculare, reprezentand circa 60% din totalul deceselor inregistrate, iar estimarile indica date la fel de alarmante pe viitor, in special prin contributia factorilor de risc cardiovascular: hipertensiune arteriala, dislipidemie, obezitate, diabet zaharat, fumat, sedentarism”, a declarat prof. dr. Dan Gaita, presedinte al Fundatiei Romane a Inimii.

La fiecare 9 minute, un roman este diagnosticat cu sindrom coronarian acut - principala cauza de mortalitate cardiovasculara din Romania - iar la fiecare 30 de minute, o persoana face infarct miocardic.

“Programul National de tratament al Infarctului Miocardic este o reusita - datorita implementarii acestuia, in fiecare an sunt salvati cateva sute de pacienti si tratati corespunzator cateva mii”, a declarat prof. dr. Dragos Vinereanu, presedinte al Comisiei de Cardiologie din cadrul Ministerului Sanatatii.

“Unu din trei romani are ori hipertensiune arteriala ori obezitate, ori amandoua! Iar preventia si tratamentul bolilor cardiovasculare sunt principala noastra preocupare, in conditiile in care sapte milioane de romani sufera de una dintre manifestarile generalizate ale aterosclerozei (principala cauza a complicatiilor cardiovasculare)”, a declarat dr. Gabriel Tatu-Chitoiu, viitorul presedinte al Societatii Romane de Cardiologie.

Mai multe informatii gasiti la www.romanianheart.ro.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Saptamana-Inimii_-o-campanie-de-amploare-in-toata-tara_20258/

lauff lautf laurf