Imprimare

Din 2015, se vor deschide doua noi spitale in Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Din 2015, se vor finaliza lucrarile la spitalele Gomoiu si Foisor, conform primarului Capitalei, Sorin Oprescu. Totodata, in viitorul apropiat, va incepe construirea policlinicilor de sector.

“Eu sper ca la jumatatea anului viitor sa inceapa sa functioneze, e vorba despre spitalul Gomoiu, pe care il dorim a fi al doilea spital de urgenta pentru copii. (..) Incercam sa facem fata provocarilor. Iar celalalt, este un spital de monospecialitate, se va practica chirurgia de inalta tehnicitate, e vorba de Spitalul Foisor”, a explicat Sorin Oprescu, primarul general al Bucurestiului, prezent in cadrul evenimentului ZF Pharma Summit 2014.

Oprescu a mai spus ca au fost alocate peste 200 de milioane de euro celor 19 spitale pe care municipalitatea le-a preluat de la Ministerul Sanatatii. In primii doi ani de la preluarea acestor unitati sanitare, adica dupa 2009, reprezentantii Primariei Bucurestiului au investit in “refacerea” acestora. Pana in 2013, spitalele au fost dotate cu aparatura de 179 de milioane de euro, a mai explicat edilul Bucurestiului.

"Am mansardat Spitalul Clinic Sfanta Maria, iar din 2014 exista acolo un centru de transplant hepatic, al doilea din Romania, dupa Fundeni. La Spitalul Clinic Coltea, am creat un departament pentru transplant medular, unitatea de venind astfel al patrulea spital din Romania care face transplant medular. Am continuat lucrarile la Spitalul Clinic Nicolae Malaxa si la Spitalul de Boli Cronice Sfantul Luca", a mai spus primarul general.

Odata cu investitiile facute in cele 19 spitale din Bucuresti, Primaria Capitalei a asigurat intrarea a mai mult de jumatate din aceste unitati sanitare in topul „celor mai performante si bine dotate spitale din Romania”, conform lui Sorin Oprescu.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Din-2015_-se-vor-deschide-doua-noi-spitale-in-Bucuresti_20268/

lauff lautf laurf