Imprimare

Autoritatile doresc sa creeze o societate comerciala, la Institutul Cantacuzino

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat luni ca in prezent se lucreaza la proiectul unei ordonante de guvern care vizeaza activitatea Institutului Cantacuzino si cel mai probabil saptamana viitoare ar intra in dezbaterea Executivului, scrie Agerpres.

"La Cantacuzino este vorba despre o ordonanta care se discuta, va fi o intalnire cu managementul demisionar pentru a stabili forma finala a actului normativ si saptamana viitoare va intra in Guvern. Exista discutii pentru a se face o societate comerciala in cadrul institutului, propunerea fiind una interesanta. Sa nu se inteleaga gresit, societatea comerciala va avea actionar majoritar institutul si ea va fi pe partea de productie. Va fi constituita societatea, iar actionariatul institutului va fi finantat de catre stat, ca si acum", a explicat ministrul.

Situatia de la Cantacuzino: directorul general, Radu Iordachel, "s-a retras" din functie

Directorul general al Institutului Cantacuzino, Radu Iordachel, a declarat, pentru Agerpres, ca se retrage din functia pe care o ocupa si ca, din punctul sau de vedere, a realizat ceea ce si-a propus si si-a atins "obiectivul" de a planifica "relansarea institutului".

"Eu ma retrag. Astazi (vineri, 26 septembrie), a fost o comisie interministeriala. Eu am prezentat un plan de redresare a institutului. Planul a fost acceptat. Din punctul meu de vedere, eu mi-am atins obiectivul de a planifica relansarea institutului. Mi-am inchis obiectivul prin faptul ca am reusit sa gasesc o formula care a fost acceptata de comisie si care va fi implementata ca atare. Din punctul meu de vedere, eu mi-am facut treaba pana in momentul acesta", a afirmat el.

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat luni ca sunt cateva persoane luate in calcul pentru functia de director al Institutului Cantacuzino, precizand ca decizia se va lua in comitetul interministerial.

"Sunt cateva variante de persoane. Ne sfatuim cu cei care se pricep la astfel de lucruri. Va pot marturisi ca una din persoanele cu care ma sfatuiesc pentru a vedea ce putem face la Institutul Cantacuzino este chiar profesorul Streinu Cercel. Repet, in Comitetul Interministerial vom lua decizia pe care Ministerul Sanatatii o va pune in practica", a spus Banicioiu, prezent in Piata Universitatii, la lansarea testarii voluntare pentru infectia cu virusul hepatitei C pentru inregistrarea datelor intr-un Registru National al Infectiilor determinate de Virusurile Hepatitice.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Autoritatile-doresc-sa-creeze-o-societate-comerciala_-la-Institutul-Cantacuzino_20266/

lauff lautf laurf