Imprimare

Institutul Clinic Fundeni implineste 55 de ani de activitate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Institutul Clinic Fundeni implineste anul acesta 55 de ani de activitate. Ca un omagiu adus atat cadrelor medicale, cat si beneficiarilor sai, unitatea medicala continua sa celebreze viata si sanatatea in cadrul manifestarii Zilele Institutului Clinic Fundeni 2014.

Organizat in perioada 2 – 5 octombrie 2014, evenimentul se desfasoara sub indemnul „Iubeste Viata!” si reprezinta un bilant al realizarilor, dar si inaugurarea unor noi proiecte.

"De 55 de ani, Institutul Clinic Fundeni «Iubeste Viata». Este o onoare, o mandrie, dar si o responsabilitate pentru noi sa contribuim in continuare la cresterea performantei medicale in beneficiul pacientilor care au nevoie de noi. Acum, dupa aproape o jumatate de milion de ore de activitate neintrerupta in I.C. Fundeni, cred ca putem spune ca prin munca de echipa, devotament, implicare si continua dezvoltare, am scris o istorie frumoasa si continuam sa construim o unitate medicala de referinta in Romania”, a declarat conf. dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni.

Ceremonia de deschidere a evenimentului va avea loc pe 2 octombrie 2014, in amfiteatrul „Thomas Starzl” din cadrul I.C. Fundeni, incepand cu orele 10.00. La manifestare vor fi prezenti, pe langa ministrul Sanatatii,  Nicolae Banicioiu, si reprezentanti ai autoritatilor, reputati profesionisti din cadrul institutului, precum si alte personalitati ale lumii medicale romanesti.

Ceremonia de deschidere va fi urmata de o serie de evenimente in cadrul I.C. Fundeni: inaugurarea inceperii lucrarilor de constructie la Centrul de Excelenta in Medicina Translationala, inaugurarea Punctului de Transfuzii (deschiderea punctului pentru donatorii de sange dupa 7 ani), inaugurarea Laboratorului de Citogenetica si de Imunofenotipare (un proiect GDF SUEZ Energy Romania), experienta si rutina in transplant medular – linie continua, precum si marcarea a 20 de ani de dializa in I.C. Fundeni.

Pentru a intari colaborarea cu alte unitati medicale din tara, Zilele Institutului Clinic Fundeni sunt organizate in premiera anul acesta in colaborare cu Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) „Sfantul Apostol Andrei” din Constanta. Astfel, lucrarile stiintifice prezentate in cadrul Zilelor Institutului Clinic Fundeni vor avea loc in Constanta,in perioada 2-5 octombrie 2014. Programul stiintific va fi unul complex, care va include pe langa simpozioanele dedicate medicilor din toate specilitatile reprezentate in I.C. Fundeni si o sesiune dedicata asistentilor medicali.

Despre Institutul Clinic Fundeni

Fondat in 1959, Institutul Clinic Fundeni este un centru de excelenta in patologia dificila cardio-vasculara, hepatica, renala, digestiva, hematologica, etc. De-a lungul celor 55 de ani de activitate, specialistii din cadrul unitatii medicale au reusit sa duca la bun sfarsit numeroase premiere medicale. An de an, acestia diagnosticheaza, evalueaza si trateaza sute de mii de pacienti.

Profesionistii din cadrul Institutului Clinic Fundeni imbina practica medicala cu cercetarea fundamentala, in beneficiul pacientilor. In aceasi timp, multe dintre relizarile unitatii medicale sunt rezultatul colaborarii cu alte institutii medicale din Romania si din strainatate.

De asemenea, Institutul Clinic Fundeni reprezinta una dintre cele mai importante scoli medicale, formand numeroase generatii de medici si cadre medicale.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Institutul-Clinic-Fundeni-implineste-55-de-ani-de-activitate_20270/

lauff lautf laurf