Imprimare

Institutul Fundeni, la 55 de ani de activitate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Institutul Clinic Fundeni a ajuns la 55 de ani de activitate, pe parcursul carora, medicii de aici au lucrat neintrerupt in jur de 500 de mii de ore, au reusit zeci de milioane de proceduri medicale, au tratat milioane de pacienti, au salvat sute de mii de vieti si au avut zeci de premiere medicale.

Una dintre cele mai importante unitati medicale din Romania, Institutul Fundeni a demonstrat o inclinatie continua spre dezvoltare si inovatie, prin numeroasele proiecte demarate in premiera, precum si prin implementarea unor tehnici si proceduri medicale inovatoare.

„Cand vorbim de Institutul Clinic Fundeni vorbim de 55 de ani de activitate medicala continua, desfasurata in folosul pacientilor, dar si de o unitate medicala de referinta, cu o frumoasa istorie in spate. Anual avem peste 80.000 de pacienti in regim de spitalizare continua, in timp ce in regim de spitalizare de zi vorbim deja de sute de mii de persoane care se adreseaza institutului. Numai in acest an, pana acum, s-au realizat peste 100 de transplanturi renale si aproape 100 de tranplanturi hepatice. De asemenea, nu putem sa nu mentionam si activitatea de transplant medular din cadrul Institutului, care din 2001 de cand a fost demarata si pana in prezent a inregistrat peste 600 de transplanturi medulare. Si nu ne oprim aici”, a declarat conf. dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni.

Care sunt noile proiecte de dezvoltare a Institutului Fundeni

Cu ocazia Zilelor Institutului Clinic Fundeni, unitatea medicala continua seria proiectelor dezvoltate in beneficiul pacientilor sai. Anul acesta au inceput lucrarile de constructie la Centrul de Excelenta in Medicina Translationala, care a primit finantare recent.

Cu ocazia manifestarii aniversare din acest an, are loc si inaugurarea Punctului de Transfuzii din cadrul Institutului Clinic Fundeni, care reprezinta redeschiderea centrului pentru donatorii de sange dupa sapte ani de inactivitate. De asemenea, conducerea unitatii medicale inaugureaza si Laboratorul de Citogenetica si de Imunofenotipare, un proiect care va ajuta la efectuarea unor analize performante si depistarea precoce a leucemiilor acute.

Zilele Institutului Clinic Fundeni 2014 reprezinta un prilej de a celebra experienta si rutina in transplant medular – linie continua, precum si marcarea a 20 de ani de dializa in I.C. Fundeni.

Despre Institutul Clinic Fundeni

Fondat in 1959, Institutul Clinic Fundeni este un centru de excelenta in patologia dificila cardio-vasculara, hepatica, renala, digestiva, hematologica etc. De-a lungul celor 55 de ani de activitate, specialistii din cadrul unitatii medicale au reusit sa duca la bun sfarsit numeroase premiere medicale. An de an, acestia diagnosticheaza, evalueaza si trateaza sute de mii de pacienti.

Profesionistii din cadrul Institutului Clinic Fundeni imbina practica medicala cu cercetarea fundamentala, in beneficiul pacientilor. In aceasi timp, multe dintre realizarile unitatii medicale sunt rezultatul colaborarii cu alte institutii medicale din Romania si din strainatate.

De asemenea, Institutul Clinic Fundeni reprezinta una dintre cele mai importante scoli medicale, formand numeroase generatii de medici si cadre medicale.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Institutul-Fundeni_-la-55-de-ani-de-activitate_20283/

lauff lautf laurf