Imprimare

Banicioiu: Am reusit sa gasim bani pentru terminarea a sase maternitati noi

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat vineri, 3 octombrie, ca Guvernul a alocat bani pentru finalizarea lucrarilor la sase maternitati, iar doua dintre spitalele inchise in 2011 vor fi redeschise luna viitoar, conform Agerpres.

"Putem sa anuntam, am si spus-o, la rectificarea aceasta am reusit sa gasim impreuna si bineinteles, cu sprijinul primului-ministru Victor Ponta, am reusit sa gasim bani pentru terminarea a sase maternitati noi. Doua dintre ele vor fi la Bucuresti, celelalte vor fi in tara. La fel, la inceputul anului viitor sper sa mai construim inca, sa mai finalizam, doua-trei maternitati incepute cu 10 ani in urma. Constructiile acestea trebuie spus ca au inceput cu 10 ani in urma si trebuie sa le facem tot noi", a spus ministrul Sanatatii.

Nicolae Banicioiu a mentionat, in privinta spitalelor inchise in anul 2011, ca o parte dintre acestea, respectiv 24, au fost redeschise, unele ca spitale, altele ca centre multifunctionale, iar in perioada imediat urmatoare alte doua spitale dintre cele inchise in urma cu trei ani vor fi redeschise.

"Problema e in felul urmator: au inchis vreo 67 de spitale si multe alte sectii din alte spitale. Un spital inchis este foarte greu de redeschis si eu ma tot chinui sa explic lucrul acesta. Si dau exemplu spitalul de la Babadag unde e o nevoie reala pentru ca nu mai exista nimic altceva, nu au UPU, nu au cabinet, e dezastru din punctul acesta de vedere. S-a luat decizia atunci din pix, s-a inchis spitalul, medicii au plecat imediat, asistentele au plecat imediat, constructia s-a deteriorat pentru ca nu mai sunt nici geamuri nu mai e nimic acolo, iar echipamentele au disparut peste noapte", a spus ministrul.

Potrivit lui Banicioiu, o redeschidere inseamna de fapt "o reconstructie de la zero a unui alt spital". "E foarte complicat sa mai redeschidem spitalul dupa ce l-au inchis unii. S-au redeschis pana acum 14 spitale, unele urmeaza a fi redeschise intr-o perioada imediat urmatoare, chiar luna viitoare vom deschide inca doua astfel de spitale, unele sunt transformate in centre multifunctionale, 10 dintre ele, deci am ajuns undeva la 24 deschise acum, plus ca am preferat sa mergem si pe constructia de maternitati noi", a mai declarat ministrul.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Banicioiu_-_Am-reusit-sa-gasim-bani-pentru-terminarea-a-sase-maternitati-noi__20289/

lauff lautf laurf