Imprimare

Antibioticele, intre uz si abuz aduce in atentia medicilor principiile tratamentului corect cu antibiotice

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pe 3 si 4 octombrie 2014 se reunesc la Bucuresti cadre medicale din mai multe specialitati pentru a dezbate subiecte de actualitate din sfera antibioterapiei, cu ocazia conferintei nationale “ANTIBIOTICELE, intre UZ si ABUZ”.

Coordonatorul stiintific este conf. dr. Gabriel-Adrian Popescu, medic primar boli-infectioase, autor al “Ghidului Angelescu de Terapie Antimicrobiana”, iar partener oficial - Societatea Romana de Microbiologie.

Manifestarea se remarca, in primul rand, prin caracterul interdisciplinar si gradul de actualitate al temelor prezentate, dar si prin structura programului si originalitatea continutului stiintific: 6 sesiuni stiintifice - rolul laboratorului in diagnosticul infectiilor; infectiile urinare si gastrointestinale in medicina ambulatorie; infectii respiratorii si ORL in medicina ambulatorie; infectiile determinate de clostridium dificile; rezistenta bacteriana la antibiotice-cu accent asupra infectiilor nosocomiale; principii corecte de utilizare a antibioticelor - si o masa rotunda pe tema “Perspective de viitor in politica antibioticului”.

Conferinta se adreseaza profesionistilor in sanatate si cadrelor medicale cu specialitati clinice, chirurgicale, dar si paraclinice. Programul creditat cu 12 puncte EMC si 12 EFC este disponibil integral pe site-ul evenimentului, http://antibioterapia.ro/sesiuni-stiintifice.

Lucrarile se vor desfasura pe durata a doua zile, astfel: vineri, 3 octombrie, intre orele 13:00 – 19:30 si sambata, 4 octombrie, intre orele 9:00 – 16:30.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/_Antibioticele_-intre-uz-si-abuz_-aduce-in-atentia-medicilor-principiile-tratamentului-corect-cu-antibiotice_20288/

lauff lautf laurf