Imprimare

Banicioiu: Vom dezvolta parteneriatul romano-italian de la Spitalul Marie Curie la nivel national

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, s-a intalnit cu echipa romano-italiana de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "M. S. Curie" care colaboreaza in domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice. La intalnire, ministrul a declarat ca doreste sa dezvolta acest program la nivel national, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii (MS).

“In luna iulie (n.r. 2014) am semnat extinderea Programului de cooperare intre Ministerul Sanatatii si Clinica San Donato, program in cadrul caruia echipe de medici italieni si romani opereaza copii cu malformatii congenitale cardiace in cadrul spitalelor din Romania. Si a fost o decizie inteleapta deoarece proiectul este unul de succes. Intr-un an au fost efectuate 60 de interventii. Practic au fost salvati, aici, acasa, 60 de copii cu malformatii cardiace fara a mai fi necesar transferul lor in unitati sanitare din alte tari. Am stabilit astazi ca vom continua acest program si il vom dezvolta la nivel national", a declarat ministrul Sanatatii.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca este nevoie de un plan concret de dezvoltare si de o strategie clara pentru dezvoltarea acestui sector. Tot in cadrul acestui proiect au fost intruite 13 cadre medicale din Romania, in domeniul chirurgiei cardiace.

Mortalitatea infantila datorata malformatiilor congenitale ale sistemului circulator reprezinta peste 11% din totalul deceselor copiilor cu varsta sub 1 an.

Numarul anual de copii cu probleme cardiace, printre nou-nascuti, este de aproximativ 2.000 de cazuri noi pe an.
IRCCS Policlinico San Donato a fost fondata in 1969. Spitalul este recunoscut pentru expertiza si dotarile din domeniul cardiochirurgiei pediatrice, dar si a altor specialitati

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Banicioiu_-Vom-dezvolta-parteneriatul-romano-italian-de-la-Spitalul-Marie-Curie-la-nivel-national_20287/

lauff lautf laurf