Imprimare

CMR saluta promulgarea legii care nu ii incadreaza pe medici ca functionari publici

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Modificarea Legii nr. 95/2006, privind reforma in domeniul sanatatii va trece de Parlamentul Romaniei, astfel ca medicii nu vor fi incadrati ca functionari publici, inlaturandu-se obiectiile Presedintiei, se arata intr-un comunicat al Colegiului Medicilor din Romania (CMR).

"In acest moment, Ordonanta 2/2014 nu mai poate fi respinsa si trebuie sa fie promulgata in forma sa initiala. Colegiul Medicilor din Romania multumeste celor 80 de senatori si 287 de deputati, care au inteles ca profesia medicala este una liberala si ca medicii nu pot fi asimilati cu functionarii publici", se arata in comunicatul CMR.

De asemenea, Colegiul Medicilor din Romania considera ca acesta este un mesaj care va perceput pozitiv de catre corpul profesional al medicilor intr-un moment "in care asistam la un exod al medicilor in strainatate", si din cauza faptului ca nu li se protejeaza independenta in realizarea actelor profesionale.

Pe langa aceasta modificare a legii, mai trebuie adoptate acte legislative care sa consolideze pozitia medicului si sa apere interesele pacientului, conform CMR.

"Colegiul Medicilor din Romania isi manifesta deschiderea pentru a continua pe acest drum benefic pentru intreaga societate", se mai arata in comunicat.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/CMR-saluta-promulgarea-legii-care-nu-ii-incadreaza-pe-medici-ca-functionari-publici_20286/

lauff lautf laurf