Imprimare

Spitalul Foisor a fost dotat cu un aparat de navigatie pentru operatii de mare precizie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicii de la Spitalul Clinic de Ortopedie Foisor vor putea opera de marti, 7 octombrie, cu ajutorul unui aparat de navigatie care va permite realizarea interventiilor cu o precizie mult mai mare, scrie Agerpres.

"Face parte dintr-un program complex prin intermediul caruia vrem sa marim calitatea actului de ingrijire. Noi am inceput programul acesta cu mult timp in urma si cu sprijinul Consiliului General si al Primariei Generale si implicit a primarului Sorin Oprescu. Este un program de dotare care se face in trepte ca sa ne putem incadra in unele sume. Am inceput cu digitalizarea imaginii, cu crearea unor softuri care sa ne ajute la masurarea unghiurilor si a tuturor elementelor care sunt necesare realizarii in bune conditii a unor interventii chirurgicale mai ales angioplastice. Acum continuam programul cu sistemele de navigatie. Este un program complex. Sistemele de navigatie ne ajuta atunci cand avem nevoie de putin sprijin din afara pentru ca materialele care fac parte din trusele cu care implantam proteza nu sunt suficiente ca si coordonate sa putem realiza in cazuri dificile de fracturi de membre, de existenta unor alte proteze de revizie care ocupa o distanta mare de canalul femural spre exemplu la cea de genunchi", a declarat marti intr-o conferinta de presa managerul unitatii medicale Cristian Stoica.

Potrivit acestuia, sistemul de navigatie va putea fi folosit atat pentru implantarea protezei de sold, cat si pentru cea de genunchi, dar si in patologia de coloana vertebrala.

"Aparatul il ajuta pe chirurg sa defineasca termenii cei mai buni pentru plasarea instrumentatiei respective, cu o precizie aproape de micro. Trece peste calitatea unei instrumentatii obisnuite. Impreuna cu aparatul de ultrasunet au costat peste un milion si jumatate de lei", a spus managerul unitatii medicale.

El a precizat ca tot de marti medicii spitalului vor putea folosi si un nou aparat de ultrasunete pentru partea de anestezie loco-regionala care a luat amploare in ultima vreme in cadrul clinicii Foisor. Cristian Stoica a mai spus ca folosirea celor doua aparate nu va duce la costuri mai mari pentru interventii.

"Costul nu va fi mai mare in cazul folosirii acestui aparat. Va fi o interventie mai bine facuta, in parametri mult mai buni", a afirmat medicul.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Spitalul-Foisor-a-fost-dotat-cu-un-aparat-de-navigatie-pentru-operatii-de-mare-precizie_20298/

lauff lautf laurf