Imprimare

Medicii de familie din 28 de orase participa la Saptamana Neuropatiei Diabetice 2014

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ajunsa la a doua editie, Saptamana Neuropatiei Diabetice va avea loc in perioada 13-18 octombrie 2014 si cuprinde simpozioane dedicate medicilor de familie din 28 de orase din tara, se arata intr-un comunicat al Societatii de Neuropatie Diabetica - Neurodiab.

"Saptamana Neuropatiei Diabetice reprezinta materializarea angajamentului serios pe care Societatea de Neuropatie Diabetica si l-a asumat inca de la infiintare, si anume dezvoltarea continua a cunostintelor si practicii medicale in domeniul acestei patologii. Suntem deosebit de bucurosi ca anul acesta am reusit sa extindem accesul medicilor de familie la sesiunile stiintifice, prin faptul ca am adaugat un numar de noua noi localitati pe lista oraselor in care au loc simpozioane. De asemenea, as vrea sa le multumesc tuturor colegilor care si-au oferit voluntar sprijinul in acest demers extrem de important in cresterea calitatii ingrijirii persoanelor cu diabet zaharat, prin informarea continua a medicilor”, a declarat conf. dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica – Neurodiab.

Temele simpozionelor organizate in Saptamana Neuropatiei Diabetice variaza de la importanta preventiei, la sfaturi utile privind identificarea precoce a semnelor neuropatiei diabetice si piciorului diabetic inca din cabinetul medicului de familie. Sesiunile interactive vor fi sustinute de medici diabetologi, neurologi si chirurgi implicati ingrijirea persoanelor cu diabet zaharat si neuropatie diabetica si/sau picior diabetic.

Simpozionele din cadrul Saptamanii Neuropatiei Diabetice 2014 se vor desfasura dupa cum urmeaza:

13 octombrie: Bacau, Buftea, Constanta, Targu Mures, Galati, Brasov, Alexandria;
14 octombrie: Botosani, Slobozia, Cluj-Napoca, Bucuresti, Oradea, Petrosani, Ploiesti, Craiova,Tulcea, Gura Humorului – Suceava, Targoviste;
15 octombrie: Iasi, Onesti, Pitesti, Satu Mare, Dej, Timisoara, Sfantu Gheorghe, Turda/Campia Turzii, Giurgiu, Medgidia.

La fel ca si editia anterioara, Saptamana Neuropatiei Diabetice 2014 se va incheia cu lucrarile Congresului National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic, cu participare internationala, care va avea loc la Bucuresti, in perioada 16-18 octombrie 2014.

Despre Neurodiab

Societatea de Neuropatie Diabetica - Neurodiab are drept scop desfasurarea de activitati cu caracter medical, stiintific, de cercetare si pregatire profesionala in domeniul medical, pentru dezvoltarea si studiul neuropatiei diabetice in Romania si nu numai.

De asemenea, Neurodiab organizeaza programe educationale pentru persoanele cu diabet zaharat in vederea prevenirii si informarii legate de neuropatia diabetica, in parteneriat cu Federatia Asociatiilor Diabeticilor din Romania (FADR) si Asociatia Romana de Educatie in Diabet (ARED).

Prevenirea, diagnosticarea, tratarea si monitorizarea neuropatiei diabetice si piciorului diabetic reprezinta una dintre marile provocari pentru medicii implicati in ingrijirea persoanelor cu diabet zaharat, fiind vorba de complicatii severe si ireversibile ale acestei afectiuni cronice. Conform definitiei Organizatiei Mondiale a Sanatatii, neuropatia diabetica este caracterizata prin distrugerea progresiva a nervilor, ce favorizeaza instalarea ulceratiilor si amputatiilor membrelor inferioare.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii-de-familie-din-28-de-orase-participa-la-Saptamana-Neuropatiei-Diabetice-2014_20307/

lauff lautf laurf