Imprimare

Bilant OMS: Numarul deceselor cauzate de Ebola a depasit pragul de patru mii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pragul de patru mii de decese cauzate de febra hemoragica Ebola a fost depasit, conform celui mai recent bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), conform Agerpres.

Conform acestui bilant, incheiat la 8 octombrie, in total au fost inregistrate 8.399 de cazuri de imbolnavire in sapte tari, dintre care 4.033 de morti. Bilantul include 2.316 morti in Liberia, 930 in Sierra Leone, 778 in Guineea, opt in Nigeria si unul in SUA. Datele includ cate un caz de imbolnavire in Spania si Senegal, fara a fi inregistrate si decese.

Un focar distinct din Republica Democrata Congo s-a soldat cu 43 de decese din 71 de cazuri inregistrate.

SUA: Epidemia de Ebola este fara precedent de la cea de SIDA

Epidemia de Ebola care afecteaza Africa de Vest este fara precedent de la cea de SIDA de la inceputul anilor '80, a apreciat directorul Centrului american pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC). 'Aceasta va fi o lupta indelungata (...) De 30 de ani de cand lucrez in sanatatea publica, singurul lucru comparabil a fost SIDA', a declarat dr. Tom Frieden, in cursul unei dezbateri la care au participat presedintii din tarile africane cele mai afectate, directoarea Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde, si presedintele Bancii Mondiale, Jim Yong Kim.

'Trebuie sa actionam rapid pentru ca aceasta boala sa nu fie o alta SIDA', a subliniat Frieden.

Sase cetateni romani se afla in Sierra Leone

Ministerul Afacerilor Externe anunta ca datele actuale indica posibila prezenta a 6 cetateni romani in Sierra Leone. Ei au ajuns in tara africana pentru a munci prin compania Alro Slatina, insa intre timp si-au suspendat contractele de munca. Ministerul precizeaza ca in cadrul convorbirilor purtate cu cetatenii romani "a rezultat ca nu doresc sa revina in Romania, desfasurandu-si activitatea in conditii normale, la o alta companie".

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Bilant-OMS_-Numarul-deceselor-cauzate-de-Ebola-a-depasit-pragul-de-patru-mii_20312/

lauff lautf laurf