Imprimare

Psihiatrul Florin Tudose a murit

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Prof. univ. dr. Florin Tudose a murit in urma unui infarct, duminica, 12 octombrie, potrivit Mediafax.

Acesta a murit in zona unei piete agroalimentare din localitatea Cosereni, judetul Ialomita, după ce a cazut la pamant in momentul in care a incercat sa urce in masina, la scurt timp dupa ce facuse cateva cumparaturi. La fata locului au ajuns o ambulanta si un echipaj SMURD, insa medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe psihiatru.

Trupul neinsufletit al psihiatrului Florin Tudose a fost transportat la morga spitalului din Urziceni. Florin Tudose se afla in evidentele medicilor de mai multi ani cu afectiuni medicale, el suferind de hipertensiune arteriala.

Cine a fost psihiatrul Florin Tudose

Psihiatrul Florin Tudose s-a nascut pe data de 5 aprilie 1952. In 1977 a absolvit Facultatea de Medicina Generala din cadrul Universitatii "Carol Davila". In 1991 obtine titlul de medic primar psihiatru ca urmare a absolvirii cursurilor Institutului de Perfectionare si Educatie Continua a Medicilor si Farmacistilor, pentru ca in 2000, aceeasi institutie sa ii acorde titluri pentru doua supraspecializari: Sexologie si Terapia durerii acute si cronice. In 1998 isi ia doctoratul in medicina la Universitatea ”Carol Davila”, iar in 1999 devine detinator al titlului de profesor universitar in Psihopatologie, Psihiatrie si Psihologie Medicala. Expert si autor in programul Educatie pentru Sanatate, Sanatate prin Educatie al Ministerului Educatiei si Cercetarii, a fost implicat in derularea programului EDSANO pe linia dezvoltarii curriculei optionale modulare pentru invatamantul preuniversitar.

Reputatul psihiatru si-a inceput cariera in 1977, ca medic generalist la Grupul Scolar Special 7, comuna Aricesti, jud. Prahova. Din 1979 pana in 1983 a activat ca medic psihiatru in cadrul Centrului de Sanatate Mintala ”Titan”, pentru ca urmatorii 12 ani, pana in 1995, sa se implice, ca expert instructor principal de specialitate, in pregatirea postuniversitara a medicilor si farmacistilor. Doctorul Florin Tudose a fost medic primar psihiatru si sef al Departamentului de Psihiatrie din cadrul spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti. Intre 2008 – 2012, el a fost si decan al Facultatii de Sociologie Psihologie - Universitatea ”Spiru Haret”.

Membru in 23 de asociatii profesionale, Florin Tudose a publicat peste 160 de articole si lucrari stiintifice in reviste de specialitate si are peste 30 lucrari si conferinte sustinute in congrese si conferinte internationale. Printre acestea volumele: „Vademecum in psihiatrie” (1985), „Orizonturile psihologiei medicale” (2003), „Sindroame ratacitoare” (2005), „Psihiatrie in practica medicala” (2007), „Tratat de psihopatologie si psihiatrie pentru psihologi” (2011), „Psihiatria medicului de familie” (2013). Cunoscutul psihiatru si-a lansat de curand volumul "Psihopolitica”.

El avea competente in diagnosticul si tratamentul bolilor psihice, programe terapeutice pentru tulburarile psihice cele mai diverse, diagnosticul si terapia tulburarilor psihice cu expresie somatica (boli psihosomatice), diagnosticul si terapia fobiei sociale si a tulburarilor inrudite, terapia durerii acute si cronice, sexologie si sfatuire si terapie de cuplu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Psihiatrul-Florin-Tudose-a-murit_20313/

lauff lautf laurf