Imprimare

Interdisciplinaritatea in diabetul zaharat, tema unei manifestari stiintifice organizate la Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Prof. univ. dr. Gabriela Radulian organizeaza manifestarea stiintifica “Interdisciplinaritate in diabetul zaharat - Curs de abordare holistica a complicatiilor cronice micro- si macro-vasculare ale diabetului zaharat”, care va avea loc miercuri, 15 octombrie 2014, incepand cu ora 09:00, la Bucuresti. Cursul are la baza o abordare holistica prin depasirea granitelor intre domeniile medicale.

"Punand bazele acestei noi abordari in tara noastra, vom inregistra progrese reale in cresterea calitatii vietii pacientilor cu diabet zaharat. Abordarea va fi axata pe interdisciplinaritate in managementul acestei afectiuni si va fi centrata pe pacientul cu complicatii cronice, integrand astfel efortul medicilor din diverse specialitati in actiunile de screening, diagnosticare si tratare a diabetului zaharat si a complicatiilor sale”, a declarat initiatorul acestui program interdisciplinar, prof. univ. dr. Gabriela Radulian, sef al Sectiei Clinice Diabet II, din cadrul Institutului National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "Prof. Dr. N. Paulescu" si Vicepresedinte al Societatii Romane de Nutritie.

Manifestarea va reuni specialisti din medicina romaneasca din diverse domenii, cum ar fi: cardiologie, neurologie, oftalmologie, nefrologie, medicina interna, chirurgie, chirurgie vasculara, medicina de familie, dermatologie, psihologie, si va cuprinde doua parti: “Interferente cardio-neuro-vasculare in diabetul zaharat” si “Managementul interdisciplinar al complicatiilor macro- si micro-vasculare in diabetul zaharat”.

In cadrul Programului se va accentua importanta individualizarii tratamentului pacientului cu diabet zaharat cu multiple complicatii, in relatie cu celelalte domenii medicale.

Despre prof. univ. dr. Gabriela Radulian

Prof. univ. dr. Gabriela Radulian este sef al Sectiei Clinice Diabet II, in cadrul Institutului National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "Prof. Dr. N. Paulescu" si Vicepresedinte al Societatii Romane de Nutritie. De asemenea, Prof. Univ. Dr. Gabriela Radulian ocupa functia de Presedinte al Comisiei de Nutritie si Profilaxia Bolilor Metabolice a Academiei de stiinte Medicale, precum si cea de Vicepresedinte al Asociatiei Romane de Studiu al Obezitatii. Totodata, ea este membru in diverse societati stiintifice din tara si internationale si autor sau co-autor a numeroase lucrari publicate in tara si strainatate.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Interdisciplinaritatea-in-diabetul-zaharat_-tema-unei-manifestari-stiintifice-organizate-la-Bucuresti_20316/

lauff lautf laurf