Imprimare

Rezidentiat 2014: Ce trebuie sa stie un candidat pentru un loc sau un post

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii organizeaza duminica, 23 noiembrie 2014, concurs national de intrare in rezidentiat pe loc si pe post in domeniile Medicina, Medicina dentara si Farmacie. Concursul se desfasoara in Centrele Universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

Ce trebuie sa contina dosarul de inscriere al candidatului
:
 

  • Cererea de inscriere la concurs, cu toate datele din buletinul/cartea de identitate. Dupa finalizarea inscrierilor (27 octombrie 2014, ora 16:00), candidatii nu mai pot solicita schimbarea optiunilor de a concura intr-un anumit centru universitar. Un candidat poate depune un singur dosar de concurs.
  • Copie a buletinului/cartii de identitate sau a pasaportului;
  • Copia legalizata a diplomei de licenta de medic, medic dentist sau farmacist; sau adeverinta privind promivarea examenului de licenta, in cazul absolventilor promotiei 2014;
  • Adeverinta eliberata de unitatea in care este incadrat, din care sa reiasa specialitatea in care este confirmat si tipul contractului individual de munca, numai pentru rezidenti si specialisti;
  • Certificatul medical privind starea de sanatate, eliberat de unitatea sanitara teritoriala desemnata de directia de sanatate publica judeteana sau a municipiului Bucuresti, in care sa se precizeze ca este apt/inapt din punct de vedere medical (fizic si neuropsihic) pentru exercitarea activitatii in domeniul pentru care candideaza;
  • Copia legalizata a actelor doveditoare ca si-ar fi schimbat numele (unde este cazul);
  • Chitanta de plata a taxei de concurs, care este de 360 de lei, de participant. Taxa se va plati in contul IBAN nr.RO85TREZ7005003XXX000092, CUI-4266456, DTMB (Directia de Trezorerie a Municipiului Bucuresti) beneficiar Ministerul Sanatatii, adresa: str. Cristian Popisteanu, Nr 1-3, sector 1, Bucuresti, cod: 010024.

Ministerul Sanatatii va centraliza listele candidatilor la concursul de intrare in rezidentiat si le va defalca pe centre universitare, conform optiunii candidatilor, respectiv conform arondarii aprobate pentru posturi. Pana la data de 31 octombrie 2014, va transmite electronic, universitatilor de medicina si farmacie din tara, listele nominale ale acestor candidati.

Listele cu candidatii admisi in concurs, pe centre universitare si domenii se vor afisa pe site-ul rezidentiat.ms.ro la data de 14 noiembrie 2014. Repartizarea candidatilor pe sali se face diferentiat, pe domeniile pentru care s-au inscris, de catre fiecare universitate de medicina si farmacie.

La data de 20 noiembrie 2014, candidatii pot afla sala si ora inceperii probei de concurs vizitand paginile de internet ale universitatilor de medicina si farmacie sau site-ul rezidentiat.ms.ro. Cu cel putin 24 de ore inainte de concurs, la fiecare sala se afiseaza lista candidatilor repartizati in sala respectiva.

Desfasurarea examenului, pe 23 noiembrie

Incepand cu ora 08:30, candidatii pot intra in sala in care au fost repartizati. La ora 10:00, ei vor incepe examenul, care dureaza patru ore. Concursul se va desfasura sub forma de test-grila, cu 200 de intrebari. Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctaul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu.

Intreaga publicatie de concurs poate fi accesata aici.

Lista posturilor si locurilor scoase la concurs

Cei interesati pot accesa listele cu locurile si posturile scoase la concursul de rezidentiat, sesiunea 23 noiembrie 2014, dupa cum urmeaza:
 

Tematica si bibliografia

Candidatii la concursul de rezidentiat pot accesa tematica si bibliografia pentru concursul de rezidentiat dupa cum urmeaza:
 

De asemenea, metodologia de desfasurare a concursului poate fi descarcata de aici.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Rezidentiat-2014_-Ce-trebuie-sa-stie-un-candidat-pentru-un-loc-sau-un-post_20315/

lauff lautf laurf