Imprimare

Prima editie Interdiab 2015 va reuni profesionistii in diabet zaharat si nefrologie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Asociatia pentru Studii Reno-Metabolice si Nutritionale va organiza anul viitor, in premiera pentru Romania, manifestarea stiintifica „International Conference on Interdisciplinary Management of Diabetes Mellitus and its Complications – INTERDIAB 2015”. Scopul evenimentului este de a evidentia importanta cercetarii medicale in domeniul diabetului zaharat si al complicatiilor asociate.

Evenimentul va avea loc intre 27 - 28 martie, la Bucuresti.

Organizatorii anunta un program stiintific complex, care va aborda teme variate si de importanta din domeniul diabetului zaharat si al bolii cronice de rinichi diabetice (BCRD), printre care: factorii metabolici asociati cu etiologia si progresia bolii cronice de rinichi diabetice, profilaxia si managementul terapeutic al denutritiei in BCRD, terapia conservatoare si de substitutie renala in BCRD, evaluarea si managementul riscului cardiovascular la pacientii cu BCRD, tulburari hormonale asociate cu dezvoltarea si progresia BCRD, obezitatea si boala cronica de rinichi diabetica, precum si neuropatia somatica si autonoma in BCRD.

„Scopul acestei manifestari este sa atragem atentia si sa reunim profesionistii din diferite specialitati medicale in jurul pacientului cu boala cronica de rinchi diabetica. Aceasta idee rezulta din faptul ca persoana cu boala cronica de rinichi diabetica necesita o abordare interdisciplinara. De aceea am numit manifestarea Interdiab, pentru a atrage atentia asupra acestei valente a problematicii diabetului zaharat. Impreuna putem avea o viziune complexa asupra persoanei cu diabet zaharat si a complicatiilor asociate, incepand cu boala cronica de rinichi, tema IINTERDIAB 2015. Astfel, vrem sa aducem impreuna medici, cercetatori din sfera diabetologiei, nefrologiei, endocrinologiei, specialisti care se ocupa de studiul obezitatii, nutritionisti, cardiologi, neurologi si specialisti in managementul piciorului diabetic, pentru a dezbate ultimele cercetari si informatii din domeniu”, a declarat conf. dr. Cristian Serafinceanu, presedintele Asociatiei pentru Studii Reno-Metabolice si Nutritionale si presedintele conferintei Interdiab.

Interdiab 2015 va cuprinde doar lucrari originale, care vor face parte din volumul de proceeding ce va fi trimis spre indexare in bazele de date internationale (ISI Thompson Reuters Database/Scopus/Index Copernicus etc). De asemenea, la eveniment vor fi invitate somitati din domeniile diabetului zaharat si nefrologiei.

Programat in perioada 27-28 martie 2015, la Bucuresti, evenimentul isi propune sa devina forumul de discutii si locul de intalnire al cercetatorilor si profesionistilor implicati in managementul bolii cronice de rinichi diabetice atat din Romania, cat si din strainatate.

Mai multe informatii despre manifestarea stiintifica pot fi gasite pe website-ul evenimentului: www.interdiab.ro.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prima-editie-Interdiab-2015-va-reuni-profesionistii-in-diabet-zaharat-si-nefrologie_20325/

lauff lautf laurf