Imprimare

Va fi dezvoltat un nou subprogram pentru bolnavii de leucemie acuta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

La propunerea Ministerului Sanatatii, Guvernul Romaniei a aprobat Hotararea de Guvern pentru modificarea si completarea anexei la Hotararea Guvernului nr. 124/2013 privind aprobarea programelor nationale de sanatate pentru anii 2013 si 2014, care prevede elaborarea unui subprogram destinat bolnavilor de leucemie acuta in cadrul Programului National de Oncologie.

“Avem ca obiectiv stabilirea unui diagnostic corect fapt care va permite initierea tratamentului adecvat pentru leucemiile grave, acute, si monitorizarea raspunsului la acesta. In acest fel vom reusi imbunatatirea vietii si durata de supravietuire a acestor pacienti”, a declarat ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu.

Noul subprogram va fi finantat din Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate si in cadrul sau vor fi decontate testele imunofenotipice, citogenetice si de biologie moleculara pentru diagnosticarea leucemiilor acute.

Anual, de acest program vor beneficia in medie 800 de pacienti cu leucemie acuta.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Va-fi-dezvoltat-un-nou-subprogram-pentru-bolnavii-de-leucemie-acuta_20324/

lauff lautf laurf