Imprimare

Prof. Adrian Streinu-Cercel a devenit cetatean de onoare al Iasiului

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Primarul Gheorghe Nichita a acordat, in numele comunitatii, titlul de Cetatean de Onoare al Iasiului prof. univ. dr. Adrian-Streinu Cercel, managerul Institutului National de Boli Infectioase Matei Bals, scrie Agerpres.

Alte doua personalitati au primit aceasta distinctie: actorul Ion Caramitru, directorul Teatrului National Bucuresti, si prof. univ. la Facultatea de Jurnalism din Iasi, Daniel Condurache.

La cea de-a XXIII-a editie a "Serii Valorilor", a doua desfasurata in parteneriat cu Opera Nationala Romana Iasi, au raspuns invitatiei de a participa la evenimentul care s-a desfasurat in Sala Mare a Teatrului National 'Vasile Alecsandri', premierul Victor Ponta, europarlamentarul Daciana Sarbu, precum si ministrii Rovana Plumb si Daniel Constantin, reprezentanti ai mediului academic, medical, artistic, politicieni, oameni de afaceri.

"Iasul renaste avand o cultura care pune amprenta asupra Romaniei. Prin Seara Valorilor intarim cetatea, apreciindu-i pe oamenii de valoare, aratand lumii intregi cat de bogati am fost si cat de bogati suntem. Suntem pe o scena simbolica, unde vom aplauda la scena deschisa modelele modestiei si ale bunului simt, pe oamenii de valoare ai cetatii. Iasiul este recunoscator oamenilor care ne fac sa fim mandri. Oamenilor care ne ajuta sa privim in viitor. Oamenilor care ne invata sa fim mai buni si mai drepti. De aceea, in zi de mare sarbatoare, Iasiul le multumeste acestor oameni minunati an de an", a declarat primarul Gheorghe Nichita.

In timpul primirii titlului, prof. Adrian Streinu Cercel a spus celor aproximativ 800 de persoane venite in Sala Mare a Teatrului National pentru a asista la "Seara Valorilor" ca este mandru sa primeasca o astfel de distinctia intrucat aici se simte "ca acasa". "Nu m-am gandit vreodata ca voi obtine un astfel de titlu. Sunt moldovean de undeva de mai jos de Bacau. Ma simt ca acasa atunci cand sunt doctor, acolo ma descurc destul de binisor. Al doilea, cand sunt profesor, pentru ca ii invat pe studenti din tainele medicinii. Al treilea, aici, la Iasi", a spus Adrian Streinu Cercel.

In cadrul evenimentului s-au oferit premii si distinctii pentru cele mai reprezentative nume academice, culturale, educationale, civice si nu numai, atat din Iasi, cat si din tara. Astfel, municipalitatea a acordat premii de Excelenta unui numar de 13 elevi care au obtinut rezultate excelente la concursurile si olimpiadele nationale si internationale. Un alt premiu a fost acordat Fundatiei EuroEd, pentru promovarea valentelor educationale si culturale iesene la nivel international. Premiul Vasile Pogor a fost acordat directorului Teatrului National Vasile Alecsandri, Ioan Holban, pentru intreaga opera in domeniul istoricii si criticii literare, precum si lui Constantin Parascan - pentru activitatea si opera exegetica dedicata creatiei lui Ion Creanga si Valeriu Stancu - pentru cei peste 40 de ani dedicati culturii iesene. Premiul de Excelenta pentru Implicarea in Proiectele Comunitatii a fost acordat Fundatiei Solidaritate si Speranta, iar cel de Excelenta in Afaceri a fost conferit celor de la Continental Automotive Romania, filiala Iasi.

La aceasta editie a Serii Valorilor, solistii, corul, orchestra, corul de copii si ansamblul de balet au interpretat momente artistice din spectacole celebre, premiate si apreciate de critici si spectatori. Regia evenimentului a fost semnata de managerul Operei iesene, Beatrice Rancea. De asemenea, trupa Gran Gala Flamenco, din Barcelona, a oferit un spectacol de muzica si dansuri traditionale din Spania.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prof.-Adrian-Streinu-Cercel-a-devenit-cetatean-de-onoare-al-Iasiului_20323/

lauff lautf laurf