Imprimare

ONU are doar o suta de mii de dolari din suma de 20 de milioane, promisa pentru combaterea Ebola

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Fondul Natiunilor Unite destinat luptei impotriva virusului Ebola nu dispune decat de 100.000 de dolari si nu de 20 de milioane cat a anuntat secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), Ban Ki-moon, in timp ce suma necesara se ridica la un miliard de dolari, conform Mediafax.

Cele 20 de milioane anuntate presei de Ban Ki-moon reprezinta de fapt totalul promisiunilor de ajutor si nu bani reali, au precizat oficialii fondului, contactati de cotidianul american New York Times. Doar Columbia a platit partea sa, de 100.000 de dolari.

Chiar daca cei 20 de milioane de dolari vor fi platiti, suma este inca departe de cea necesara, care s-ar ridica la un miliard de dolari, conform ONU. In afara de acest fond specific, donatorii au contribuit deja, cu bani lichizi sau in natura, la diversele programe specifice ale ONU, suma totala ridicandu-se la 376 de milioane de dolari.

Febra hemoragica Ebola a provocat moartea a 4.493 de persoane dintre cele 8.997 de cazuri inregistrate in sapte tari (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania si SUA), potrivit celui mai recent bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), publicat la Geneva.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a decis sa imparta in doua grupe tarile afectate de epidemie. Prima grupa este formata din cele mai afectate trei tari (Liberia, Sierra Leone si Guineea), iar cea de-a doua include Nigeria, Senegal, SUA si Spania.

Epidemia, cea mai grava de la identificarea virusului, in 1976, a aparut in Guineea la sfarsitul lunii decembrie 2013. De atunci, au fost inregistrati 2.458 de morti in Liberia, din 4.249 de cazuri. De asemenea, au fost inregistrati 1.183 de morti dintre cele 3.252 de cazuri din Sierra Leone si 843 de morti dintre cele 1.472 de cazuri in Guineea.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/ONU-are-doar-o-suta-de-mii-de-dolari-din-suma-de-20-de-milioane_-promisa-pentru-combaterea-Ebola_20331/

lauff lautf laurf