Banca Mondiala sustine ca personalul medical ar trebui suplimentat, in lupta contra Ebola
Combaterea maladiei Ebola care afecteaza Africa de Vest presupune ca personalul medical implicat sa fie suplimentat cu 5.000 de oameni, a anuntat presedintele Bancii Mondiale, Jim Yong-kim, transmite Agerpres.
''Lucratorii medicali sunt esentiali. Avem nevoie de 5.000 de astfel de persoane care trebuie trimise prin rotatie in misiune'', a spus Jim Yong-kim, intr-o conferinta de presa comuna cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, si cu presedinta Uniunii Africane, Nkosazana Dlamini-Zuma.
La randul sau, Dlamini-Zuma a mentionat ca, pentru prevenirea raspandirii Ebola, Uniunea Africana a mobilizat deja 2.000 de specialisti, in timp ce Ban Ki-moon s-a aratat ingrijorat de ''stigmatizarea'' personalului medical atunci cand acesta revine din misiunile efectuate in tari din Africa de Vest.
La Bruxelles, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat ca Alianta se afla in contact cu Natiunile Unite pentru a discuta modul in care organizatia nord-atlantica ar putea ajuta la eforturile mondiale contra raspandirii Ebola. El a subliniat ca statele membre NATO deja participa individual la aceste eforturi.
''Intrebarea este nu daca statele NATO contribuie la combaterea Ebola, ci daca aceasta lupta este cel mai bine organizata printr-o structura NATO - si este prea devreme de raspuns, dar suntem in dialog cu ONU'', a explicat Stoltenberg.
Virusul Ebola nu se transmite decat prin contact direct cu fluide corporale ale persoanelor ce prezinta simptome.
Epidemia de Ebola ce afecteaza Africa de Vest a cauzat deja moartea a aproape 5.000 de persoane dintr-un total de 10.000 de oameni infectati.
Sursa: PaginaMedicala.ro