Imprimare

Campanie de constientizare, de Ziua Mondiala de Lupta impotriva Diabetului Zaharat

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Directiile judetene de sanatate publica (DSP) vor derula, pe 14 noiembrie, cu prilejul Zilei Mondiale de Lupta impotriva Diabetului Zaharat, campania nationala "Controlul diabetului sta pe masa ta", care are ca scop constientizarea populatiei cu privire la insusirea unui comportament alimentar sanatos in profilaxia si controlul diabetului.

Potrivit unui comunicat al DSP Bucuresti, in cadrul campaniei vor fi expuse postere precum: "incepe dimineata cu un mic dejun sanatos!", "Alimentatia sanatoasa incepe cu micul dejun!, "Poarta albastru la micul dejun!"si vor fi purtate discutii individuale si de grup referitoare la importanta alimentatiei sanatoase in prevenirea si controlul diabetului.

Totodata, vor fi organizate puncte stradale pentru informarea populatiei asupra afectiunii si determinari ale glicemiei, lipidelor, colesterolului.

Sursa citata mai precizeaza ca, in acest an, activitatile de celebrare pe plan mondial a Zilei Mondiale de Lupta impotriva Diabetului Zaharat se vor desfasura sub sloganul 'Alimentatia sanatoasa si Diabetul '.

Printre promotorii campaniei se numara Ministerul Sanatatii si Institutul National de Sanatate Publica.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Campanie-de-constientizare_-de-Ziua-Mondiala-de-Lupta-impotriva-Diabetului-Zaharat_20376/

lauff lautf laurf