Imprimare

Cum pot medicii urologi sa se specializeze in rezolvarea disfunctiilor erectile

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Urologii interesati de problematica disfunctiei erectile pot consulta European Association of Urology - Guidelines on Male Dysfunction, care ofera informatiile necesare cu privire la aceasta problematica.
"Orice urolog interesat de problematica disfunctiei erectile are la indemana ghidul EAU (European Association of Urology) – Guidelines on Male Dysfunction care ii va oferi toate informatiile de care are nevoie si care contine un capitol dedicat problemelor din sfera disfunctiei erectile si ejacularii precoce”, spun initiatorii proiectului www.suntbarbat.ro.

Platforma www.suntbarbat.ro a fost lansata recent pentru a completa, prin informatii corecte, eforturile specialistilor de a-i informa pe barbatii care se confrunta cu problemede erectie. In plus, se va derula o campanie de informarein cabinetele medicale si in farmacii despre aceasta problematica. „Orice medic sau farmacist poate trimite un pacient catre platforma online care ofera informatii corecte din punct de vedere medical despre disfunctia erectila”, transmit initiatorii proiectului online.

Campania de informare despre viata sexuala si normalitatea functiei erectile este dezvoltata cu sprijinul Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania (AMSR). Structura platformei online a fost dezvoltata in urma unei analize a nevoilor barbatilor cu disfunctie erectila si a partenerelor acestea, a discutiilor cu practicienii, o parte fiind si membri ai AMSR. "Obiectivul platformei este sa ofere informatie corecta, verificata pentru a oferi incredere barbatilor si partenerelor lor ca sa depaseasca diferite bariere (precum neincredere, jena, dezamagire) si sa se adreseze cat mai curand specialistilor pentru un tratament corespunzator. Informatiile sunt oferite in scop educational si nu sunt menite a fi un inlocuitor pentru recomandarile unui medic sau ale altui specialist in domeniul sanatatii. Noi ii indemnam pe vizitatori sa se adreseze fara intarziere unui specialist (medic, psihoterapeut/ psiholog sau farmacist) acesta fiind singurul in masura sa ia decizii medicale, luand in considerare caracteristicile unice ale fiecarui caz in parte", transmit initiatorii platformei.

Informatiile oferite pe site sunt fundamentate pe referinte si protocoale medicale, dar si pe recomandarile unor practicieni (medici, psihologi, farmacisti) si a cazurilor lor.

"Pentru noi, AMSR, platforma de informare suntbarbat.ro, lansata de compania Pfizer, este un plus, un pas inainte in campania de informare corecta a barbatilor cu probleme de erectie si a partenerelor lor despre aceasta afectiune, ce pot sa faca, cui sa se adresezez pentru a primi raspunsurile si sprijinul medical de care au nevoie. Pentru ca multi barbati sunt prea stanjeniti pentru a vorbi despre orice situatie aceasta platforma le vine in ajutor cu informatii utile. De la testimonialele altor barbati, sfaturi de pregatire a discutiei cu medicul sau farmacistul si pana la intelegerea si acceptarea problemei toate sunt acum la indemna pentru a intelege problematica. Important este ca etapa de informare sa fie urmata de vizita la un medic specialist, deoarece fiecare caz are particularitatile sale si necesita o analiza individuala", spune Catalin Belinski, medic primar urolog, Presedintele AMSR.

Presedintele AMSR mai spune ca este important ca fiecare barbat sa aiba acces la informatii corecte, care sa nu pericliteze rezultatele tratamentului medicamentos, care sa il determine sa respecte intocmai indicatiile medicului referitoare la tratament si terapia psihologica, astfel incat acesta sa nu renunte in schimbul unor solutii "minune".  Medicul astrage atentia cu sunt numeroase situatii in care pacientii vin la urolog dupa o perioada de peste un an in care cauta tot felul de solutii, fie tot felul de produse din plante, fie medicamente contrafacute, fie leacuri babesti care, unele, le pun in pericol viata. "Orice zi intarziata in a se prezenta la un medic, inseamna o zi pierduta in batalia cu o afectiune mai grava cardiovasculara sau metabolica, de exemplu", spune dr. Belisnki.

“Disfunctia erectila este o realitate cu impact major asupra sanatatii relatiei de cuplu. Satisfactia in viata sexuala este un factor predictiv important pentru ceea ce inseamna satisfactia fata de viata in general, o viata sexuala sanatoasa fiind una dintre prioritatile vietii de cuplu. in cazul barbatilor cu disfunctie erectila, calitatea vietii este redusa, mai mult, sub 30% dintre acestia ajung sa primeasca tratament. Majoritatea barbatilor care se confrunta cu disfunctie erectila asteapta un an sau mai mult de la aparitia simptomelor pana incep sa caute tratament. Contextul descris ilustreaza dificultatea abordarii terapeutice a tratamentului disfunctiei erectile, cu impact direct asupra calitatii vietii de cuplu si asupra calitatii vietii in general“, declara prof. asoc. dr. Nicolae Calomfirescu, medic primar urolog, sexolog, fondatorul Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania (AMSR).

Mai mult de 75% dintre barbati ar fi dispusi sa urmeze un tratament pentru disfunctia erectila, daca ar fi diagnosticati si daca acest tratament le-ar imbunatati viata sexuala. 56% dintre persoane sunt de acord ca este mult mai confortabil sa intrebi un farmacist si sa ii ceri sfatul, decat sa te prezinti la medic.

...

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cum-pot-medicii-urologi-sa-se-specializeze-in-rezolvarea-disfunctiilor-erectile_20384/

lauff lautf laurf