Imprimare

Peste 5600 de candidati se lupta pentru aproape 4000 de posturi, la Rezidentiat

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Anul acesta, la concursul de Rezidentiat, din 23 noiembrie, s-a inscris un numar de 5661 absolventi ai universitatilor de medicina si farmacie. Acestia vor concura pe cele 3 909 locuri si posturi scoase la concurs, conform unui comunicat al Ministerului Sanatatii.

Cei mai multi medici tineri, 4172, s-au inscris pentru locurile si posturile scoase la concurs in domeniul Medicina, un numar de 1118 au optat pentru locurile si posturile din domeniul Medicina Dentara, iar restul de 371 vor sustine specialitatea in Farmacie.

In urma consultarii pe care ministrul Nicolae Banicioiu a avut-o cu rectorii universitatilor de medicina si farmacie, Ministerul Sanatatii a decis decalarea cu o saptamana a datei de organizare a concursului de intrare in Rezidentiat, din data de 16 noiembrie 2014, in data de 23 noiembrie 2014.

Decizia a fost luata avand in vedere ca in 16 noimebrie 2014 sunt organizate si alegerile electorale, iar Ministerul Sanatatii a primit mai multe sesizari din partea institutiilor publice responsabile cu paza concursului pentru stabilirea unei alte zile de concurs.

Bibliografia si tematica de concurs au ramas aceleasi ca in anii trecuti.

Detaliile privind organizarea concursului sunt publicate de catre Ministerul Sanatatii, pe pagina de web www.ms.ro.

Lista posturilor si locurilor scoase la concurs

Cei interesati pot accesa listele cu locurile si posturile scoase la concursul de rezidentiat, sesiunea 23 noiembrie 2014, dupa cum urmeaza:

  1. Lista locurilor scoase la concurs;
  2. Lista posturilor scoase la concurs.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-5600-de-candidati-se-lupta-pentru-aproape-4000-de-posturi_-la-Rezidentiat_20390/

lauff lautf laurf