Imprimare

Curs pentru diabetologi, organizat la Bucuresti, in cadrul Campaniei „Controleaza-ti Diabetul”

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pe 15 noiembrie, se va desfasura cursul „Diabet, Sindrom metabolic si alte boli legate de nutritie” (DIAMOND - Diabetes Metabolic Syndrome and Other Nutrition - related Diseases), organizat de Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, la Bucuresti.

Manifestarea stiintifica se adreseaza medicilor bucuresteni si se va axa pe solutiile terapeutice moderne in managementul diabetului zaharat. Aceasta face parte din Campania Nationala „Controleaza-ti Diabetul”.

Directorii cursului DIAMOND, editia Bucuresti 2014, sunt: prof. univ. dr. Maria Mota, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice si conf. univ. dr. Cristian Serafinceanu, presedintele Asociatiei pentru Studii Reno-Metabolice si Nutritionale.

Inscrierea medicilor la cursul DIAMOND este gratuita si se va face online, pe site-ul campaniei: www.controleaza-diabetul.ro. Evenimentul este creditat cu puncte EMC.

Lansata in 2011, la Craiova, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, Campania Nationala „Controleaza-ti Diabetul” a implicat, pana in prezent, aproximativ 2.000 de medici diabetologi si din alte specialitati, angajati in managementul diabetului zaharat, prin cursurile de diabet desfasurate. Peste 7.300 de persoane si-au testat glicemia si hemoglobina glicata in cadrul celor sase editii ale campaniei organizate pana in prezent. A fost lansat primul imn de lupta impotriva diabetului, au fost colantate mai multe mijloace de transport in comun dedicate preventiei si educatiei in diabet si au fost organizate numeroase activitati centrate pe adoptarea unui stil de viata sanatos: concursuri de volei, flash-mob-uri, concursuri de biciclete, inaltare de zmee, gimnastica ritmica, videoproiectii dedicate preventiei diabetului zaharat, activitati de promovare a miscarii prin dans si conferinte de presa.

Testarea gratuita a glicemiei, pentru bucuresteni, in cadrul Campaniei Nationale „Controleaza-ti Diebatul”

Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice continua seria actiunilor de testare gratuita a glicemiei si a hemoglobinei glicate, precum si de informare si educare a publicului larg cu privire la importanta preventiei si controlului eficient al diabetului zaharat in cadrul Campaniei Nationale „Controleaza-ti Diabetul”, desfasurata la Bucuresti, in perioada 14 – 15 noiembrie 2014.

Ajunsa anul acesta la cea de-a VII-a editie, campania coincide cu Saptamana de Lupta Impotriva Diabetului și cu Ziua Mondiala a Diabetului (8-14 noiembrie 2014) si trage un semnal de alarma cu privire la prevalenta crescuta a cazurilor de diabet zaharat din tara noastra. Potrivit rezultatelor finale ale studiului PREDATORR, anuntate anul acesta, aproximativ doua milioane de romani traiesc cu diabet zaharat, ceea ce inseamna o prevalenta de 11,6%.

„Interpretarea in cursul acestui an a rezultatelor studiul PREDATORR ne indreptatește sa continuam campaniile nationale de lupta impotriva diabetului zaharat. Este nevoie sa intensificam eforturile pentru ca romanii sa conștientizeze faptul ca diabetul zaharat este o boala serioasa, care, netratata corespunzator, poate duce la probleme grave. Astfel, pe langa testarile de glicemie si hemoglobina glicata, in cadrul Campaniei Nationale „Controleaza-ti Diabetul” vom discuta despre riscurile diabetului zaharat, despre asocierea acestei afectiuni cu o serie de factori de risc, pentru a preveni instalarea diabetului si a complicatiilor cronice ireversibile ale acestei patologii”, a declarat prof. univ. dr. Maria Mota, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Campania Nationala „Controleaza-ti Diabetul”, editia Bucuresti, consta intr-o serie de activitati complexe, menite sa informeze si sa educe bucurestenii cu privire la preventia, diagnosticul precoce si monitorizarea diabetului zaharat. Pentru a sublinia importanta depistarii precoce, se va organiza o actiune de testare gratuita a glicemiei și a hemoglobinei glicate. Testarile vor avea loc vineri, 14 noiembrie, si sambata, 15 noiembrie, intre orele 09:00-16:00, intr-un cort special amenajat in zona Piata Unirii (intersectia dintre Bulevardul Unirii cu Splaiul Independentei).

In prima zi a campaniei, care coincide cu Ziua Mondiala de Lupta impotriva Diabetului Zaharat (14 noiembrie), va fi proiectat, pe Palatul Parlamentului, un cerc albastru - simbolul global al diabetului zaharat. De asemenea, vor fi organizate si o serie de activitati dedicate adoptarii unui stil de viata sanatos, bazat pe miscare.

Despre Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a luat fiinta in anul 1974, ca societate membra a Uniunii Societatilor de Stiinte Medicale (USSM), ulterior a Asociatiei Medicale Romane, sub conducerea prof. dr. doc. Iulian Mincu. Ea reprezinta continuarea Societatii de Nutritie si Boli Metabolice, infiintata in anul 1957 in cadrul USSM.

Inca de la inceput, Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice si-a propus sa creasca in mod continuu nivelul profesional, stiintific si deontologic al membrilor sai, prin unirea eforturilor pentru imbunatatirea serviciilor medicale de specialitate, in beneficiul persoanelor care sufera de diabet zaharat. Asa se face ca in 1974 s-a desfasurat, la Craiova, prima manifestare nationala a Societatii. De atunci congresele au avut loc anual, iar din anul 1980, la congrese au participat invitati de pe toate continentele.

Organizatie dinamica, caracterizata prin traditie, istorie, profesionalism, implicare si dinamism, Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice numara, in 2014, peste 1000 de membri titulari, asociati si onorifici.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Curs-pentru-diabetologi_-organizat-la-Bucuresti_-in-cadrul-Campaniei-_Controleaza-ti-Diabetul__20386/

lauff lautf laurf