Imprimare

Banicioiu: Spitalele de stat romanesti reflecta starea sistemului sanitar

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a afirmat, joi, la Craiova, ca mare parte din infrastructura spitaliceasca din tara este veche si depasita, pentru ca investitiile au lipsit cu desavarsire, iar spitalele reflecta foarte bine starea sistemului sanitar din Romania, conform Agerpres.

Potrivit lui Banicioiu, orice investitie in sistemul de sanatate publica este cea mai importanta, insa multe din autoritatile locale nu au inteles lucrul acesta.

'Orice investitie in sistemul de sanatate publica cred ca este cea mai importanta investitie. Ma mira ca foarte multe dintre autoritatile locale nu au inteles lucrul acesta. De aceea, ori de cate ori gasesc un exemplu pozitiv ma bucur sa-i felicit pe cei care fac aceasta treaba si cred ca lumea o sa aprecieze cel mai mult, cei care lucreaza aici, dar mai ales cei care beneficiaza de serviciile pe care o sa le oferiti, care vor fi mult mai bune decat pana acum. Cred ca spitalul reflecta foarte bine starea sistemului sanitar', a spus Banicoiu in cadrul unei vizite la Spitalul de Boli Infectioase 'Victor Babes' din Craiova.

Ministrul a mai spus ca a gasit foarte multe zone in care nu s-a investit de 40 de ani sau de 20 de ani si a felicitat Primaria Craiova pentru investitiile facute, in ultimii doi ani, la cele trei spitale pe care le are in administrare.

'Mare parte din infrastructura spitaliceasca de la nivel national este veche si depasita, investitiile au lipsit cu desavarsire. Iata cazul fericit: de cand e noua conducere la primarie, la Craiova se investeste masiv in sanatate, dar starea este generala. Ne chinuim sa convingem foarte multe autoritati sa bage bani in spitale si de multe ori le spun ca tine si de cum isi prioritizeaza ei lucrurile. Adica foarte multi spun ca vor panselute. Considera ca panselutele sunt cele mai importante si nu baga bani in spital. Surprinderea mea este ca oamenii ii voteaza de fiecare data pe aceiasi. Cred ca se mai schimba lucrurile si cred ca responsabilizarea oamenilor de catre oameni incepe sa dea roade', a spus Banicioiu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Banicioiu_-Spitalele-de-stat-romanesti-reflecta-starea-sistemului-sanitar_20394/

lauff lautf laurf