Imprimare

Banicioiu: Pachetul de baza a dus la deblocarea a patru mii de posturi in Sanatate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Una dintre consecintele aplicarii pachetului de servicii medicale de baza este deblocarea a circa 4.000 de posturi in sistemul de sanatate, a spus ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, la Cluj, scrie Agerpres.

Intrebat de jurnalisti care sunt pana acum efectele aplicarii pachetului respectiv, Nicolae Banicioiu a spus ca este prima data cand Ministerul Sanatatii s-a tinut de cuvant in fata partenerilor externi.

"In primul rand, faptul ca am reusit sa-l punem in aplicare a fost prima oara cand Ministerul Sanatatii s-a tinut de cuvant in raport cu partenerii externi. (...) Deja suntem in a patra luna de functionare a pachetului, el a intrat concomitent cu Contractul cadru semnat de toti furnizorii de servicii medicale si vreau sa va spun ca a mers asa cum estimasem noi, criticii se indoiau de lucrul acesta. Primul indicator - ca sa va convingeti ca ce spun este adevarat: am reusit sa deblocam posturile in sanatate", a afirmat Nicolae Banicioiu.

Potrivit acestuia, prin aplicarea pachetului de servicii medicale de baza si prin introducerea cardului de sanatate banii vor fi tot mai multi pentru sistemul medical.

"Am reusit sa economisim atat pentru a debloca 2.400 de posturi in subordinea Ministerului Sanatatii, adaugandu-se si spitalele din subordinea locala, ajungem undeva la 4.000 de posturi deblocate in astea aproape patru luni. Deci, am toate motivele sa cred in continuare ca aplicarea pachetului de servicii de baza trebuie facuta, e adevarat, mai sunt lucruri de corectat si de aceea suntem in permanent dialog cu fiecare specialitate in parte si de la 1 ianuarie o sa se adauge si cardul. O sa vedeti ca banii vor incepe sa ajunga in momentul in care vom fi dublati de acest pachet de baza si de cardul de sanatate", a spus Nicolae Banicioiu.

Ministrul Sanatatii, secretarul de stat din MAI Raed Arafat si ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, au fost prezenti sambata, 8 noiembrie, la Cluj, pentru a preda serviciilor de salvare din mai multe judete 48 de ambulante noi, dotate la standarde moderne.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Banicioiu_-Pachetul-de-baza-a-dus-la-deblocarea-a-patru-mii-de-posturi-in-Sanatate_20399/

lauff lautf laurf