Imprimare

Ministrul Sanatatii: 2014 a fost primul an in care nu s-au redus paturile din spitale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Numarul total de paturi din spitalele din Romania nu va scadea in 2015, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, intr-o vizita la Botosani, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, 2014 a fost primul din ultimii patru ani in care Ministerul Sanatatii nu a recurs la diminuarea numarului de paturi, in ciuda acordurilor semnate, in anii precedenti, cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI).

'Anul asta a fost primul an dupa semnarea celebrului acord cu FMI in care nu s-au mai redus paturile. E adevarat ca fostul ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a avut un alt agreement, adica trebuiau taiate un numar destul de mare de paturi si anul acesta, si in 2015. Eu cred ca daca tinem lucrurile asa cum am inceput anul acesta noua echipa de la minister, putem sa tinem lucrurile sub control, adica sa nu taiem paturi', a declarat Banicioiu.

Numarul total de paturi, aprobat anual la nivel national, reprezinta numarul maxim de paturi pentru care casele de asigurari de sanatate pot incheia contracte de furnizare de servicii medicale spitalicesti cu spitalele publice si private din Romania, in conditiile prevazute in Contractul-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate.

Numarul de paturi care au putut fi contractate la nivel national a scazut de la 136.341, in 2010, la 123.127, pentru 2013.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ministrul-Sanatatii_-2014-a-fost-primul-an-in-care-nu-s-au-redus-paturile-din-spitale_20404/

lauff lautf laurf