Iaurtul – alimentul „minune” care ne mentine sanatosi si in forma
Iaurtul se numara printre cele mai sanatoase alimente, situandu-se pe locul doi in ierarhia alimentelor dense in nutrienti raportat la numarul de calorii, dupa fructe si legume. Iaurtul este o sursa naturala de calciu usor asimilabil, necesar pentru crestere si mentinerea densitatii osoase, ne furnizeaza proteine de foarte buna calitate, continand toti aminoacizii esentiali, precum si bacterii vii, care contribuie la echilibrul florei intestinale, „gardian” al sanatatii organismului.
Nutrientii din iaurt sunt esentiali la orice varsta: in copilarie si adolescenta, pentru crestere si dezvoltarea normala a scheletului, ca si pentru mentinerea oaselor si muschilor la adulti, sau pastrarea densitatii osoase la varsta a treia.
Iaurtul are insa multe alte beneficii importante pentru sanatate, demonstrate in studii recent publicate si dezbatute de medicii diabetologi si expertii in nutritie in cadrul celei de-a IV-a editii a Conferintei „Sanatate prin Alimentatie”.
„Consumul de iaurt...