Imprimare

Deschiderea oficiala a proiectului pentru doctoranzi Doc-Postdoc a avut loc pe 12 noiembrie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Proiectul „Cercetarea doctorala si postdoctorala prioritate a invatamantului superior romanesc (Doc-Postdoc)” a fost oficial deschis pe data de 12 noiembrie, la Bucuresti.

La conferinta de deschidere au participat reprezentanti ai mediului academic, ai beneficiarului si partenerilor, precum si tineri doctoranzi si cercetatori postdoctorali, membri ai echipei de management si de implementare a proiectului si alti invitati.

Conferinta a constituit un prilej de prezentare a scopului si obiectivelor proiectului, precum si a activitatilor care vor fi realizate in cadrul acestuia. De asemenea, in cadrul sesiunilor speciale au fost prezentate, cu ajutorul tinerilor doctoranzi si cercetatori postdoctorali, o parte dintre proiectele de cercetare care sunt dezvoltate in cadrul proiectului.

Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, in calitate de beneficiar, a demarat, impreuna cu Universitatea Politehnica din Bucuresti si Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu-Mures, la 8 aprilie 2014, proiectul intitulat „Cercetarea doctorala si postdoctorala prioritate a invatamantului superior romanesc (Doc-Postdoc)” – POSDRU/159/1.5/S/137390, proiect selectat in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POS DRU) si cofinantat din Fondul Social European.

Grupul tinta al proiectului este reprezentat de 108 doctoranzi si 40 cercetatori postdoctorali. Dintre acestia, 85 doctoranzi si 30 cercetatori postdoctorali sunt reprezentanti ai Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, 19 doctoranzi si 10 cercetatori postdoctorali reprezentanti ai Universitatii Politehnica din Bucuresti si patru doctoranzi reprezentanti ai Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu-Mures.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de cresterea si imbunatatirea participarii la programele doctorale si postdoctorale in domeniile stiintelor fundamentale: sanatate, biotehnologii, materiale, produse si procese inovative, cercetare socio-economica si umanista, incurajand domenii interdisciplinare si programele de cercetare in cotutela. Astfel, pe termen scurt si mediu, vor fi atrasi si sustinuti in cariera de cercetare un numar de 148 de tineri absolventi si cercetatori postdoctorali si se va investi in dezvoltarea profesionala a acestora iar pe termen mediu si lung se creeaza conditiile unei dezvoltari economice durabile, element a carui importanta este amplificata de caracterul interregional al proiectului, cu impact la nivel national.

Doctoranzii si cercetatorii postdoctorali primesc sprijinul echipei de management si de implementare prin cele 10 nuclee de cercetare constituite, incheierea de acorduri de colaborare interinstitutionala, realizarea unei baze informative (carti, reviste, solutii software), realizarea de sesiuni/module de pregatire a doctoranzilor si cercetatorilor postdoctorali, in vederea optimizarii procesului de cercetare derulat de catre acestia, in domeniile: managementul cercetarii, statistica medicala, redactare de articole si material stiintific, precum si alte domenii de interes.

Printre rezultatele anticipate ale proiectului, se numara: sustinerea financiara pentru doctoranzi si cercetatori postdoctorali prin acordarea de burse lunare, sprijin financiar pentru mobilitati sau participari la conferinte; activitati de tutorat si indrumare pentru doctoranzii si cercetatorii postdoctorali; dezvoltarea si consolidarea colaborarii intre institutiile partenere ale proiectului si alte institutii din domenii conexe de interes; realizarea unei baze informative in sprijinul doctoranzilor si cercetatorilor postdoctorali, precum si realizarea de sesiuni/module de pregatire a acestora.

Doctoranzi si cercetatori postdoctorali care fac parte din grupul tinta vor elabora in cadrul proiectului cel putin 190 articole in reviste indexate/cotate in baze de date internationale, 150 lucrari prezentate la congrese/ conferinte/ seminarii, in calitate de prim autor, precum si rapoarte de activitate stiintifica lunare. Rezultatele obtinute in urma proiectelor de cercetare vor fi publicate in reviste de inalt prestigiu si vor fi prezentate la manifestari stiintifice nationale si internationale.

Pentru mai multe informatii privind proiectul intitulat „Cercetarea doctorala si postdoctorala prioritate a invatamantului superior romanesc (Doc-Postdoc)” – POSDRU/159/1.5/S/137390, puteti contacta reprezentantii sediului de implementare al proiectului din cadrul Institutului National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals", Academia Europeana HIV/SIDA si de Boli Infectioase (etaj 3, Str. Dr. Calistrat Grozovici nr. 1, Sector 2, Bucuresti) sau puteti trimite intrebarile la adresa de e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Deschiderea-oficiala-a-proiectului-pentru-doctoranzi-Doc-Postdoc-a-avut-loc-pe-12-noiembrie_20417/

lauff lautf laurf