(P) Gynie L Plus: formula noua impotriva infectiilor vaginale, cu Lactobacillus rhamnosus si Lactobacillus reuteri
In luna noiembrie 2014, Hyllan Pharma a lansat pe piata din Romania Gynie L Plus - primul produs care contine o combinatie de doua tulpini de probiotice, Lactobacillus rhamnosus si Lactobacillus reuteri, cu eficienta dovedita clinic in tratamentul si preventia infectiilor vaginale recurente.
Mediul vaginal normal este dominat de lactobacili. Scaderea numarului acestora reprezinta factorul favorizant pentru instalarea unei infectii uro-genitale. Anual, mai mult de 1 miliard de femei sufera de dezechilbrul florei vaginale. Echilibrul mediului vaginal este influentat de bacteriile si fungii negativi, al caror numar fluctueaza odata cu nivelul hormonal, frecventa contactului sexual, igiena intima sau dieta alimentara zilnica.
La dispozitia medicilor specialisti se gasesc, la ora actuala, mai multe solutii de refacere a florei vaginale. Dintre acestea, probioticele, produse de origine biologica, sunt frecvent utilizate. Cu o concentratie ridicata de unitati formatoare de colonii (3.9 x 10⁹ per capsula) din cele doua tulpini de lactobacili, Gynie L Plus reprezinta combinatia cea mai eficienta pentru refacerea si mentinerea mediului vaginal, fapt atestat de o serie de studii stiintifice solide.(1,2,3)
Mecanismele implicate in efectul de refacere a mediului vaginal de catre L. rhamnosus si L. reuteri includ potentarea raspunsului imun al mediului vaginal, reducerea numarului de bacterii negative provenite din zona rectala si controlul exercitat asupra colonizarii si ratei de supravietuire a agentilor patogeni. (3)
Indicatii pentru Gynie L Plus
- Gynie L Plus poate fi asociat tratamentului cu antibiotic/antifungic in infectiile vaginale, sporind eficienta acestuia(2)
- in dezechilibrul mediului vaginal afectat de variatiile hormonale fiziologice (ciclu menstrual, menopauza, sarcina)
- in dezechilibrul mediului vaginal determinat de utilizarea de contraceptive, dispozitive intrauterine sau imediat dupa nastere
- in dezechilibrul mediului vaginal determinat de diabet, tratament cu corticoizi sau imunosupresoare, precum si in conditii de imunitate scazuta a organismului
Avantajele administrarii Gynie L Plus
- protejeaza mediul vaginal prin refacerea aciditatii sale naturale, pH 3.8 - 4.2
- elimina simptomatologia locala (prurit vaginal, iritatie, usturimi la mictiune)
- nu contine hormoni de sinteza, ci doar substanta activa de orgine biologica (L. rhamnosus si L. reuteri)
- poate fi administrat in conditii de siguranta in sarcina
Mod de administrare
Se recomanda utilizarea a 2 capsule pe zi, una dimineata si una seara inainte de culcare, timp de 14 zile, oral sau intravaginal, pentru refacerea florei vaginale in timpul si dupa administrarea de antibiotic sau antifungic (ori conform recomandarii medicului specialist sau a farmacistului).
De asemenea, se recomanda aceeasi schema, pentru refacerea si mentinerea mediului vaginal normal:
- dupa utilizarea de contraceptive, in sarcina sau ciclu menstrual, timp de 7 zile;
- ca adjuvant pentru persoanele cu valori ridicate ale glicemiei sau sub administrarea unor produse care contin hormoni de sinteza, timp de 14 zile;
- in combaterea uscaciunii vaginale la menopauza sau dupa nastere, timp de 14 zile.
Este indicat repausul la orizontala timp de 10 - 15 minute dupa utilizarea capsulei.
Gynie L Plus este disponibil la nivel national, exclusiv in farmacii. Concentratia de 3,9 miliarde UFC/capsula este garantata timp de 24 de luni in conditii de pastrare prin refrigerare, la temperaturi sub 4°C.
1Eficacitatea L. rhamnosus si L. reuteri in tratamentul si preventia recidivelor de vaginite bacteriene si vaginoze. Cianci A, Giordano R, Delia A, Grasso E, Amodeo A, De Leo V, Caccamo F.Sezione di Ginecologia, Dipartimento di Scienze Microbiologiche e Scienze Ginecologiche, Università degli Studi di Catania, Catania, Italia. Minerva Ginecol. 2008, Oct;60(5):369-76.
2Efectul combinatiei probiotice L. rhamnosus si L. reuteri asupra agentului patogen C. albicans. Gerwald A. Köhler,1,2 Senait Assefa,1 and Gregor Reid3,4: Infectious Diseases in Obstetrics and Gynecology, Volume 2012 (2012), Article ID 636474, 14 pages; 1Department of Biochemistry and Microbiology, Oklahoma State University Center for Health Sciences, Tulsa, USA; 2Department of Cell and Tissue Biology, University of California, San Francisco, USA; 3Canadian R&D Centre for Probiotics, Lawson Health Research Institute, London, ON, Canada; 4Departments of Microbiology and Immunology, and Surgery, University of Western Ontario, London, ON, Canada
3Reid G., Canadian Research and Development Centre for Probiotics, Lawson Health Research Institute, London, Ontario, Canada. J Clin Gastroenterol.2008 Sep;42 Suppl 3 Pt 2:S234-6.
Sursa: PaginaMedicala.ro